10 Technieken voor een betere Employer Branding

Tegenwoordig wordt een sterk employer brand gezien als een cruciale manier om de beste mensen aan te trekken, te engageren en te behouden.

10 Technieken voor een betere Employer Branding

Tegenwoordig wordt een sterk employer brand gezien als een cruciale manier om de beste mensen aan te trekken, te engageren en te behouden.

En het is ook van uiterst belang in uitdagende tijden zoals de huidige COV-19-pandemie. U toont (potentiële) kandidaten een duidelijke communicatie van uw waarden en hoe u met uw werknemers omgaat.

Het werkgeversimago kan een cruciale onderscheidende factor zijn bij het aantrekken, aannemen en behouden van nieuwe werknemers en heeft een langdurige impact op uw inspanningen voor het werven van talent. In feite heeft 94% van de kandidaten meer kans om te solliciteren voor een functie die wordt vermeld door een bedrijf dat actief is op het gebied van haar employer brand. En hoe sterker uw branding, hoe beter, omdat krachtige branding leidt tot 50% meer gekwalificeerde kandidaten. Daarom moet uw employer branding-strategie duidelijk zijn.

U moet zich echter niet alleen concentreren op het aantrekken van belangrijk talent in uw bedrijf - u moet evenveel aandacht besteden aan het behouden van het essentiële talent binnen uw bedrijf.

Hier zijn 10 praktische technieken die u kunt gebruiken om uw employer branding te perfectioneren.

Inhoud:

 1. Toon de duidelijke visie van uw organisatie
 2. Ontwerp een geweldige eigen jobsite/vacaturepagina
 3. Breng uw toegevoegde waarde als werkgever tot leven
 4. Laat uw bedrijfscultuur stralen door uw employer brand
 5. Geef waardevolle inhoud
 6. Besteed aandacht aan werkgeversrecensies
 7. Gebruik verschillende kanalen om uw merk te laten zien
 8. Laat uw wervingsproces uw werkgeversmerk weerspiegelen
 9. Leer van de beste van de klas
 10. Stel doelen en volg uw inspanningen

1. Toon de duidelijke visie van uw organisatie


De eerste belangrijke vraag die u uzelf moet stellen is: waar staat u bedrijf voor en wat is haar missie? 

Het ontdekken van de waarden van uw bedrijf wordt het fundament waarop uw employer brand is gebouwd. Als bedrijf moet u duidelijk communiceren naar uw klanten en medewerkers waar u in gelooft, waar u om geeft en wat u wilt bereiken. Zodra deze visie is ontwikkeld, is het gemakkelijker om branding-berichten eromheen te baseren op uw website en sociale media. 

Tijdens de COVID-19-pandemie moeten uw kernwaarden en uw missie de basis vormen van uw communicatie. Zelfs als u op dit moment geen mensen aanneemt, moet u er rekening mee houden dat hoe en wat u nu communiceert, in de toekomst op u als werkgever zal reflecteren. Trouw blijven aan uw waarden, communiceren met empathie en transparant zijn, zijn de beste manieren om uw employer brand verder uit te bouwen, zelfs in tijden van crisis.


2. Ontwerp een geweldige eigen jobsite/vacaturepagina


2/3 van de werkzoekenden bezoekt de carrièrepagina van een bedrijf nadat ze hebben gehoord over een vacature, dus uw branding moet er impact op hebben. 

Met een gemiddelde conversiepagina van ongeveer 12%, kan de kwaliteit van uw carrièrepagina een directe impact hebben op het aantal potentiële werknemers dat solliciteert. Er zijn enkele kernonderdelen van elke carrièrepagina die van een gewone webpagina naar een succesvolle carrièrepagina gaan: het moet goed ontworpen, gebruiksvriendelijk zijn en informatie moet gemakkelijk te vinden zijn.

Een carrièrepagina is ook de perfecte pagina voor uw bedrijf om uw branding te laten zien en potentiële medewerkers te vertellen hoe het is om voor u te werken. Het is een evenwichtsoefening; pas op dat u niet teveel over uw bedrijf praat. Concentreer u in plaats daarvan op de mensen die erover denken om te solliciteren en praat 1op1 met hen. Laat ze zien hoe een dag in het leven van hun functie eruit zal zien, welke waarden uw bedrijf heeft en hoe uw cultuur hun leven zal verrijken.

Voor analyse een vrijblijvend advies voor uw eigen jobsite, kan u aan onze Qiwie adviseur contacteren op 03 613 09 44. of mail advies@qiwie.be


3. Breng uw toegevoegde waarde als werkgever tot leven


Uw employer branding moet een uiterlijke weerspiegeling zijn van uw toegevoegde waarde als werkgever.

Vraag uzelf af, wat is er uniek aan uw bedrijf dat u kunt laten zien in uw employer branding?

De enige manier waarop u uw employer branding en uw toegevoegde waarde als werkgever kunt samenvoegen, is door duidelijk te zijn over en coherent te zijn in wat de waarden van uw merk zijn en wat uw bedrijf levert.


4. Laat uw bedrijfscultuur stralen door uw employer brand


Uw bedrijfscultuur moet een centraal onderdeel zijn van uw employer branding. 

Als u geen duidelijke bedrijfscultuur heeft vastgesteld, begin dan niet met uw werkgeversmerk - zoek eerst de cultuur uit. Waar staat uw organisatie voor? Hoe ervaren uw medewerkers de cultuur? Als u het niet zeker weet, vraag ze dan gewoon wat ze wel en niet leuk vinden aan de cultuur binnen uw organisatie.

Uw bedrijfscultuur - en ook uw Employer Brand - komt in alles terug; van de manier waarop medewerkers zich gedragen en kleden tot de inrichting van uw kantoor en de woorden die in marketingmateriaal worden gebruikt. Daarom is het zo belangrijk om uw cultuur van binnen en van buiten te kennen.

Geen enkele cultuur is perfect, daarom hoeft u die niet als zodanig te presenteren in uw employer branding communicatie. Laat uw potentiële kandidaten liever weten wat u doet om uw cultuur te transformeren en ten goede te veranderen. 

5. Geef waardevolle inhoud


Inhoud is de manier om te communiceren wie uw bedrijf is en waar het voor staat.

Een manier om inhoud te integreren in uw employer branding-strategie is om de kracht van ervaringen van werknemers te benutten, informatie te geven over hoe uw wervingsproces werkt en werknemers zelfs de kans te geven om zelf inhoud te creëren.

Het verstrekken van nauwkeurige informatie aan werkzoekenden helpt ook om vertrouwen in uw merk op te bouwen. 

Door werknemers gemaakte inhoud is een andere manier om uw employer brand onder de aandacht te brengen. Door uw huidige werknemers erbij te betrekken en ze een onderdeel te maken van uw employer branding-strategie, worden zij ambassadeurs van uw merk. De lancering van een nieuw initiatief of een verhaal over hoe het echt is om bij het bedrijf te werken, wordt immers beter ontvangen als zij het verhaal vertellen - niet u.

Wist u dat kandidaten werknemers 3x meer vertrouwen dan een werkgever om nauwkeurige informatie over het bedrijf te geven? 


6. Besteed aandacht aan werkgeversbeoordelingen


Voordat een klant een beslissing neemt om een ​​product bij u te kopen of een kandidaat solliciteert voor een open positie, is de kans groot dat ze uw bedrijf al hebben onderzocht

Uit een onderzoek bleek dat 76% van de professionals een vorm van onderzoek naar een bedrijf zal doen voordat ze zelfs maar solliciteren. En 83% van de werkzoekenden zal beslissen of ze op basis van de beoordelingen van een bedrijf zullen solliciteren.

Als uw online branding en recensies geen goed beeld van uw merk geven, zal dit u pijn doen. Als het gaat om beoordelingen, moet u erop reageren, overwegen wat ze aangeven en/of er onderliggende zaken zijn die u moet oplossen.

De beste manier om van beoordelingen een drijvende kracht voor uw employer branding te maken, is door proactief te zijn in het ontvangen van beoordelingen van uw werknemers en kandidaten. Hoe meer positieve beoordelingen uw bedrijf online heeft, hoe beter het zal reflecteren op uw merk. 


7. Gebruik verschillende kanalen om uw merk te laten zien


Creatief worden is de sleutel tot het opbouwen van uw employer branding.

In de moderne wereld van vandaag vereist dit verder gaan dan "traditionele" media zoals een website (wat natuurlijk cruciaal is). Nu loont het om divers te zijn met uw branding.

Bedrijven wenden zich tot tools zoals sociale media, jobsites, en zelfs videosites als youtube om hun verhaal te vertellen. Het belangrijkste onderdeel van het diversifiëren van uw branding is om consistent te blijven met uw berichten en wat u zegt. Anders loopt u het risico uw aanvragers te verwarren.

U kunt beginnen met het opbouwen van een aanwezigheid op kanalen zoals YouTube of Instagram - plaatsen waar uw sollicitanten waarschijnlijk rondhangen - wat kan helpen om uw merk meer pit te geven. Tools zoals LinkedIn zijn ook cruciaal om een ​​professioneel publiek te bereiken.

Het beste van het diversifiëren van uw kanalen is dat u hetzelfde bericht kunt gebruiken met een paar tweaks in al die kanalen om tijd te besparen. Deel uw positieve recensies, productupdates en persoonlijke verhalen van uw werknemers via uw kanalen om te laten zien waar uw bedrijf voor staat en waar het naartoe werkt.

8. Laat uw wervingsproces uw werkgeversmerk weerspiegelen


Het is belangrijk dat uw wervingsproces een directe weerspiegeling is van uw employer branding. Het is tenslotte het eerste beeld die een nieuwe sollicitant van uw bedrijf heeft.

Hier slaan sommige bedrijven de bal mis. Ze zijn misschien een innovatief bedrijf, maar ze hebben een wervingsproces dat dat niet laat zien. Of hun sollicitatieformulier ziet eruit alsof het in 2005 is ontworpen, of erger nog, een werknemer stuurt zijn cv naar een Gmail-adres, de eerste signalen kunnen een slecht bericht sturen naar potentiële nieuwe medewerkers.

Een groot deel hiervan is ervoor zorgen dat aanvragers daadwerkelijk een antwoord op hun aanvraag ontvangen. Als uw bedrijf zichzelf als dynamisch presenteert en vervolgens twee weken de tijd neemt om op sollicitanten te reageren, bestaat de kans dat ze niet langer geïnteresseerd zijn om voor u te werken. 

Een specifiek onderdeel van het wervingsproces dat we hier willen benadrukken, is de kandidaatbeoordeling. Als u het cognitieve vermogen, de persoonlijkheid en de vaardigheden van uw sollicitanten in één keer test, is de kans groot dat u het proces kunt automatiseren met behulp van software om tijd te besparen. Het goede aan software voor het selecteren van kandidaten is dat ze kunnen worden aangepast aan uw employer brand. 

Een online kandidatenassessment kan werkzoekenden een kijkje achter de schermen geven van hoe het leven in uw bedrijf er echt uitziet.  

Nadat kandidaten de online beoordeling hebben doorlopen, hebben ze ervaren hoe het is om bij uw bedrijf te werken, hebben ze hun toekomstige collega's gezien en hebben ze de cultuur geproefd. Met andere woorden: ze weten wat ze kunnen verwachten (en wat niet).

Met een online situationele beoordelingstest kunt u niet alleen de antwoorden van uw kandidaten op typische on-the-job situaties meten, maar kunnen ze ook uw bedrijfscultuur beter begrijpen.

9. Leer van de beste van de klas


De beste manier om uw employer branding op te bouwen? Van de beste leren natuurlijk!

Er is een reden waarom sommige bedrijven gedijen en sommige bedrijven worstelen om te overleven.

Bedrijven met de beste employer branding hebben vaak sterke, consistente berichten van personeel en klanten, die via een aantal verschillende kanalen wordt gecommuniceerd.

De gemakkelijkste manier om van de beste te leren, is door bedrijven in dezelfde branche als de uwe te bekijken en te controleren wat ze goed doen en wat niet.

Verbreed vervolgens uw zoekopdracht en bekijk verschillende sectoren. 

Noteer alles en pas deze lessen vervolgens toe op uw eigen merk.


10. Stel doelen en volg uw inspanningen


Voordat u tijd, moeite en geld gaat investeren in het opbouwen van uw employer brand, moet u weten wat u wilt bereiken. Wilt u dat meer mensen uw herkennen als aantrekkelijke werkgever? Hoopt u meer gekwalificeerde kandidaten te krijgen die solliciteren op uw vacatures?

Het stellen van realistische en meetbare doelstellingen is een goed begin om uw inspanningen voor employer branding bij te houden.

Vervolgens wilt u weten welke resultaten u behaalt. Selecteer enkele employer branding-statistieken om te meten hoe het met u gaat. Dit helpt u te begrijpen of uw employer branding-activiteiten werken, welke van uw campagnes het beste presteren en ook wat u kunt verbeteren en optimaliseren.

Door bijvoorbeeld de kwaliteit van kandidaten te meten, kunt u zien of u het soort kandidaten aantrekt dat u hoopt binnen te halen. Door merkbekendheid bij te houden, kunt u begrijpen hoeveel mensen u als werkgever kennen en hoe goed.

Hoewel employer branding geen exacte wetenschap is, zal het volgen van uw inspanningen door meetbare doelen u helpen betere resultaten te behalen, omdat u precies weet waar u zich op moet concentreren.


Conclusie


Het creëren van een sterk werkgeversimago maakt het aantrekken van geweldige kandidaten gemakkelijker, helpt de kosten per aanwerving te verlagen en moedigt uw huidige werknemers aan. Het is echter een continu proces dat niet alleen aandacht nodig heeft voor een specifieke wervingscampagne, maar het hele jaar door. Je hebt toewijding en een goede strategie nodig om een ​​succesvol employer brand op te bouwen en te behouden.

Veel succes.

Kim Van Rompay

Stop met raden hoe u het best meer en betere kandidaten bereikt.

Leer hoe u een modern selectieproces voor kandidaten implementeert, dat wil zeggen: gestroomlijnd, ervaringsgericht en ondersteund door specialisten.

Ontvang gratis een advies op maat voor uw vacature.