4 werkpunten om de aantrekkingskracht van uw kandidaat te vergroten

Het veranderen van de manier waarop u in uw selectieproces met kandidaten omgaat, is cruciaal voor het toekomstige succes van uw organisatie.

4 werkpunten om de aantrekkingskracht van uw kandidaat te vergroten

Het veranderen van de manier waarop u in uw selectieproces met kandidaten omgaat, is cruciaal voor het toekomstige succes van uw organisatie.

"De slinger is verschoven en kandidaten kunnen selectief zijn."

Het optimaliseren van de kandidaatervaring terwijl het verzamelen van rijke kandidaatgegevens is van cruciaal belang.

Hierdoor kunnen organisaties het talent verwerven dat nodig is om bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

# 1 - Sourcing van kandidaten

Vaak vindt de eerste interactie van een kandidaat met uw organisatie plaats via online vacatures, functiebeschrijvingen en online bedrijfsrecensies. Een negatieve eerste indruk kan in dit stadium blijvend zijn voor kandidaten. Het creëren van duidelijke, consistente en authentieke merkboodschappen op alle juiste platforms is de sleutel. Zorg ervoor dat uw cultuur, doel en waarden duidelijk worden vermeld naast de details van de rol. Dit verbetert de perceptie van kandidaten en stimuleert de betrokkenheid van kandidaten tijdens het selectieproces. En aangezien uw bedrijf niet alleen op zoek is, verhoog het volume aan zichtbaarheid voor meer bereik.

# 2 -Realistisch voorbeeld van de vacature

Een realistisch voorbeeld van uw organisatiecultuur en de vacature, stelt kandidaten in staat om gemotiveerd te zijn. Het geeft uw organisatie ook de mogelijkheid om uw unieke waardepropositie te delen. Deze voorbeelden moeten transparant zijn en zowel de kansen als de uitdagingen benadrukken. Dit biedt kandidaten de mogelijkheid om te beslissen of ze het selectieproces willen voortzetten. Het geeft de kandidaat ook een positieve indruk van uw organisatie. Kandidaten die bij deze stap het selectieproces stopzetten, zijn niet verloren. In dat geval heeft het bedrijf zowel tijd als geld bespaard door niet te beoordelen, interviewen, aan boord te gaan en iemand op te leiden die niet goed bij hem zou passen. Bovendien verlaten de kandidaten het proces met een positieve indruk van uw bedrijf. Ze verwijzen eerder naar anderen of heroverwegen uw bedrijf in de toekomst. De kandidaten die doorgaan in het selectieproces moeten meer betrokken zijn.

# 3 - Getuigenissen

Met getuigenissen kunnen kandidaten hun ervaringen, vaardigheden, capaciteiten en voorkeuren demonstreren. Kandidaten hebben een positieve indruk van organisaties wanneer de inhoud van de getuigenis werkgerelateerd is. Ze interpreteren interactieve en visueel aantrekkelijke getuigenissen als tekenen van een innovatieve werkgever.

# 4 - Interview

Interviews zijn vaak de eerste persoonlijke interactie die een kandidaat heeft met een organisatie. Dit kan een maak- of breekinteractie zijn en het is van cruciaal belang dat uw sollicitatieproces aansluit bij uw talentstrategie. Een interview dat meer een 'meet & greet' met de kandidaat is, voegt weinig waarde toe. Het geeft een onduidelijk bericht over de rol of uw organisatie. Bovendien levert het geen erg nuttige of betrouwbare besluitvormingsinformatie op. “Meet and greets” zijn een gemiste kans om goede kandidaatgegevens te verzamelen en uw organisatie aan de kandidaat te verkopen. Een zeer gestructureerd interview verzamelt geweldige kandidaatgegevens, maar kan te gestructureerd en rigide zijn voor kandidaten. Bovendien geven dit soort interviews geen inzicht in de cultuur van uw organisatie. Kandidaten vertrekken vaak zonder een relatie met uw organisatie op te bouwen. Het is van cruciaal belang dat uw sollicitatieproces aansluit bij uw talentstrategie.

Met kandidatengerichte sollicitatiegesprekken kunt u alle gegevens verzamelen die nodig zijn om een selectiebeslissing te nemen en tegelijkertijd een boeiende ervaring voor de kandidaat creëren. De interviewvragen zijn consistent en functiegerelateerd. Ze helpen kandidaten ook om zich voor te stellen in de rol binnen uw organisatie. Houd bij het houden van een interview rekening met de aantrekkingskracht van kandidaten. Dit bevordert echte, opzettelijke gesprekken met kandidaten. Het brengt ook uw cultuur over en wekt opwinding over het werken binnen uw bedrijf.

Door elk van de stappen van uw selectieproces door de lens van kandidaat-aantrekking te bekijken, kan uw bedrijf de gegevens verkrijgen die u nodig hebt om de juiste beslissing over een kandidaat te nemen. Het stelt de kandidaat ook in staat om de juiste beslissing te nemen over werken voor u.

Stuur uw vacature door zodat wij vrijblijvend een plan kunnen uitwerken om kandidaten aan te trekken voor uw vacature.

Wilt u snel meer advies? Bel 03 613 09 44

Tot snel.