5 korte tips om een uitnodigende vacature te schrijven

Werve(le)nde vacatureteksten schrijven is niet eenvoudig... maar wel noodzakelijk als je de kans op sollicitaties wil maximaliseren. Maak gebruik van onze tips om je vacature uit de massa te doen springen.

5 korte tips om een uitnodigende vacature te schrijven

Kandidaten reageren niet meer op vacatures. Alle goede profielen hebben al werk dus publiceren heeft geen zin. Kandidaten lezen nauwelijks de vacaturetekst. Bij Qiwie horen we deze misvattingen dagelijks. Hoog tijd dus om hier wat aan te doen. Een werve(le)nde vacaturetekst is immers de basis van een geslaagde wervingscampagne.

Dankzij deze vijf tips maak je van een droge functie- en profielomschrijving een vacature waarop kandidaten wél solliciteren.

1. Gebruik een duidelijke titel

Wanneer kandidaten al over de titel struikelen of deze niet begrijpen, laten ze de vacature links liggen. Duidelijke titels bevatten ook keywords die kandidaten gebruiken wanneer ze hun zoektocht starten. Zo verschijn je meer bovenaan de zoekresultaten en komen potentiële sollicitanten sneller op jouw vacature terecht.

2. Wees bondig en concreet

Logisch toch? Kandidaten die zich door lange brokken tekst moeten sleuren, staan niet te popelen om te solliciteren. Ze skimmen eerst de tekst en als het niet meteen duidelijk is waar het over gaat, kan je fluiten naar hun cv. Zet bijvoorbeeld ook de belangrijke zaken in het vet om dit proces te vereenvoudigen.

3. Maak je tekst actief

"U wordt aangesteld als... en "Er wordt door u..." klinkt statig en saai. Ook als het geen spetterende functie in een top-notch bedrijf is, het minste wat je kan doen is in de actieve vorm schrijven en jij en jou(w) gebruiken. Dankzij een frisse en luchtige tekst willen meer kandidaten deze lezen en mag je meer instroom verwachten.

4. Een vleugje creativiteit 

Je hoeft heus geen creative writing lessen te nemen om iets origineels uit je mouw te schudden. Synoniemen.net en woorden.org zijn websites die ik haast dagelijks gebruik bij het schrijven van teksten of content. Hou de aandacht van kandidaten vast en maak van je vacature een uithangbord van het bedrijf.

5. Uniek aanbod

Ja ja ja, marktconform loon, extralegale voordelen, groeiend bedrijf, ... Denk liever na over welke streepjes je voor hebt op je concurrenten. Stel jezelf de vraag waarom kandidaten voor jullie kiezen als werkgever. Peil naar welke sfeer er heerst en zet deze om in woorden dankzij de vorige tip.