Dag van de Zorg uitgesteld door COVID-19

Dag van de Zorg uitgesteld door COVID-19

Elk jaar maken we de Dag van de Zorg mee. Ook dit jaar zouden wij deze ervaren op 15 Maart. Jammer genoeg zal deze n.a.v. COVID-19 uitgesteld worden. Maar maak je geen zorgen, de zorgverleners worden zeker niet vergeten.

De Dag van de Zorg is een feestdag voor de zorg en welzijn. Een beloning. Een dag waarbij de professionele zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers bedankt worden voor hun harde werk en liefdadigheid. 

Sinds de uitbraak van het virus in het voorjaar van 2020 hebben veel zorgverleners hun vrije tijd omgeruild met overuren. Dit betekent dat zij zich ultiem focussen op het werk en daardoor minder bij hun families en vrienden kunnen zijn. Zeker een beloning waard!

Dit jaar zouden we deze dag ervaren op 15 maart 2021. Door het coronavirus is deze dag uitgesteld naar zondag 21 maart 2021. De bedoeling van de uitstelling is om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt en voldoende onder controle is. Deze verschuivingen gelden ook voor activiteiten die in die week gepland waren.

N.a.v. de verschuiving  van de Dag van de Zorg worden de zorgverleners een week lang in de kijkers gezet. Dit zal gebeuren met een campagne waarbij de liefde wordt verspreid met de boodschap “ik hou van u!”. Deze feestdag wordt gevierd door deze harde werkers alle aandacht te geven die zij verdiend hebben. Het wordt een echt feest waarbij de waardering zeer duidelijk te zien is.