Stage IT @ Qiwie

Na een vijfjarige sabbat, weliswaar op de werkvloer volgend op het middelbaar heb ik besloten om alsnog te studeren. Meer bepaald een graduaat computer programmeren. Horende bij deze opleiding is een stage welke ik momenteel uitvoer bij Qiwie.

Stage IT @ Qiwie

Na een vijfjarige werkervaring in de juridische sector heb ik beslist om alsnog een diploma te behalen en heb hiervoor gekozen voor computerprogrammeren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de toekomst voor deze sector zeer gunstig is, vooral inzake werkgelegenheid en doorgroeimogelijkheden. Het was voor mij dan ook snel duidelijk dat dit de weg was die ik moest nemen.

Drie maanden na het aanvatten van de opleiding werd van me verwacht dat ik op zoek ging naar een bedrijf met oog op het uitvoeren van de stage.

Hierbij heb ik een vijftigtal potentiële bedrijven gecontacteerd, velen beantwoordden mijn stageaanvraag echter negatief gezien mijn beperkte ervaring. Hoewel ik dit begrijp, vond ik dit toch wel erg jammer. Verheugd was ik dus toen ik vernam dat Qiwie me de kans had aangeboden om de stage bij hen uit te voeren.

Het was echter wel vrij snel duidelijk dat mijn beperkte ervaring meteen opviel. Gelukkig is het tegenwoordig relatief gemakkelijk en toegankelijk om aan de hand van specifieke online cursussen veel zaken beter te begrijpen. Daarnaast was de hulp van mijn medestagiairs ook zeer welkom om een reële bijdrage te kunnen betekenen binnen de projecten. Daarnaast geeft deze manier van werken me de mogelijk om veel bij te leren. Ik denk zelfs dat deze manier van leren een grotere impact zal hebben ten opzichte van een klassieke les op de schoolbanken.

Naargelang mijn stage vordert leer ik ook meer zaken op school welke ik dan kan toepassen binnen de Qiwie projecten. Het is eigenlijk zeer interessant hoe ik de aangeleerde theorie quasi onmiddellijk kan omzetten in de praktijk.

Natuurlijk, zoals voor vele anderen was COVID-19 een behoorlijke spelbreker. Tegenwoordig is het bijzonder moeilijk om de lessen te volgen, laat staan een echte meerwaarde te zijn binnen de stage. Dit is bijzonder jammer maar probeer er ondanks alles toch het beste van te maken. Gelukkig is het vergeleken met vele andere sectoren binnen IT nog vrij toegankelijk om verder goed te kunnen functioneren in Corona-tijden en misschien is er zelfs een voordeel aangezien ik niet langer anderhalf uur zo vroeg Aalter - Antwerpen hoef te pendelen.