Stage lopen als Full Stack Developer bij Qiwie

Stage doen bij Qiwie die ons de kans geeft om een band te creëren met iedereen. Werk werd niet alleen werk, maar iets waar je elke dag naar uitkijkt!

Stage lopen als Full Stack Developer bij Qiwie

Gezien de huidige situatie, wat betreft de coronavirus, is of kan het moeilijk zijn om stage te lopen bij een bedrijf. Door COVID-19 moeten bedrijven een tal maatregelen volgen en veranderen bepaalde zaken, bijvoorbeeld hoe bedrijven interviews regelen of dergelijke. Einde van dit schooljaar is al in zicht en wat overblijft is mijn stage bij Qiwie. Zeggen dat ik opgewonden ben, zou een understatement zijn - in de zin dat ik eindelijk webapplicaties in een bedrijf kan ontwikkelen in plaats van op de hogeschool, die als huiswerk gemaakt dient te worden.

Binnen het graduaatsopleiding 'programmeren', vormt stage een essentie. Zo werd ik geïntroduceerd bij Qiwie door mijn klasgenoot (die ook mijn collega is) Pieter-Jan. Ik heb mij als kandidaat voorgesteld, zelfs al wist ik niet wat ik kon verwachten. Hij legde zijn taak uit, dit was om een ​​back-end applicatie te ontwikkelen met .NodeJS. Perfect! Ik kan eindelijk mijn .NodeJS skills inoefenen terwijl ik ervaring opdoe.

Een paar dagen later had ik een oproep gekregen van Lindsay, de stagebegeleider, ik werd uitgenodigd voor een interview op hun kantoor. Ik kwam op tijd, ging zitten en alles verliep zeer vlot. Ik werd aangenomen als stagiair Full Stack Developer. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het aanmaken van web applicaties.

Ondertussen is het al een paar weken sinds ik hier ben tewerkgesteld en meer tevreden dan dit kan ik niet zijn. Wanneer je in een professionele omgeving werkt, wordt er verwacht dat je je uiteraard ook professioneel gedraagt. Bij Qiwie is het natuurlijk ook zo, het enige verschil is dat je een band creëert met iedereen, waardoor je je enorm op je gemak voelt, bent en gedraagt. Voor mij persoonlijk is dit belangrijk, dankzij Qiwie is mijn productiviteit zeer hoog, omdat ze mij de kans biedt om zo een band te creëren.