Bekentenissen van een stagiaire

Bekentenissen van een stagiaire

Qiwie is een adviesbureau gespecialiseerd in rekruteringscommunicatie. Zij hebben meer dan 25 jaar ervaring in die sector. Net als mensen is ook Qiwie met de tijd veranderd. Meer en meer kandidaten zoeken naar jobs online en Qiwie gidst hun daarin. Qiwie doet dit door doeltreffende campagnes te creëren en door jobadvertenties en employer brands via de juiste kanalen tot de gepaste kandidaten te brengen.

Zoals veel van mijn medestagiairs heb ik Qiwie online gevonden. Hun vacature heb ik op LinkedIn gevonden. Het rekruteringsproces gebeurde snel, kort nadat ik had gesolliciteerd werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een week later kreeg ik te horen dat ik stage mocht lopen bij Qiwie.

Mijn stage begon op 10 februari. Alle stagiairs en supervisors werden in de vergaderruimte geroepen voor een team meeting. Tijdens die meeting werd er gezegd wat er van ons verwacht werd, hoe onze werkdagen eruit gingen zien en kregen alle stagiairs een supervisor.

Qiwie werkt binnen een vaste werkplan. De voormiddagen zijn meestal voorbehouden voor Lead-Inputs. Lead-Inputs is wanneer wij voor het eerst "contact" maken met mogelijke klanten. Als stagiairs moeten wij bedrijven toevoegen in Qiwie's CRM-programma. De supervisors zullen daarna die bedrijven telefonisch contacteren om te zien of zij samen kunnen werken. Het is dus heel belangrijk dat wij de juiste informatie doorgeven anders kunnen de supervisors niet verderwerken. Alhoewel de Lead-Input repetitief is, is het een belangrijk dat wij dat dagelijks doen omdat Qiwie zo inkomsten oplevert.

In de namiddag krijgen wij taken van onze supervisors. De taken verschillen van stagiair tot stagiair. Aangezien ik Marketing studeer, kreeg ik Marketing gerelateerde taken. Mijn takenpakket varieerde van artikels vertalen naar het Frans of naar het Engels tot Bumper Ads maken voor verschillende klanten.

Als er iets is dat die taken mij hebben bijgeleerd is het dat:

  • Een boodschap duidelijk kunnen overbrengen zeer belangrijk is
  • Een stappenplan maken een must is voor ik aan een nieuwe taak begin
  • Ik mijn creativiteit altijd kan vergroten
  • Het belangrijk is voor een bedrijf om een duidelijke bron van inkomst te hebben

Zoals wij allemaal weten heeft de uitbraak van de COVID-19 ons dagelijks leven veranderd. Door de nieuwe maatregelen moet bijna iedereen van thuis werken. In het begin was ik een beetje nerveus maar de overgang is gelukkig vlot verlopen. Dit was vooral omdat de supervisors alles duidelijk met ons communiceerden en omdat zij ervoor zorgden dat wij voldoende taken hadden.

Als conclusie kan ik zeggen dat ik een positieve ervaring had bij Qiwie! Ik heb geen spijt dat ik Qiwie heb gekozen als stageplek.