Data Driven Recruitment: sneller en slimmer rekruteren

Data Driven Recruitment: sneller en slimmer rekruteren

Als recruitment of talent acquisition manager ben je altijd bezig met het zoeken, aantrekken en werven van de beste kandidaten tegen de laagst mogelijke kosten in een zo kort mogelijke tijd. In de steeds veranderende arbeidsmarkt en de spelende “war for talent” valt dat niet mee.

De noodzaak om te veranderen dringt steeds meer binnen bij verschillende rekruteringsafdelingen. Recruitment vraagt om een andere, vernieuwende aanpak die sneller, objectiever en een grotere toegevoegde waarde voor de organisatie heeft.

Meten is weten en weten is... We horen het vaak maar in de praktijk wordt het zelden toegepast. Een meer data driven aanpak biedt kansen om als organisatie een verbetering in het rekruteringsproces te maken. 

Wat is Data Driven Recruitment? 

Alles wat met analytics en data te maken heeft is hot, ook binnen recruitment. Maar wat is een datagedreven recruitment aanpak nu eigenlijk? 

Bij Data driven recruitment meet je alle acties die je onderneemt om personeel te rekruteren. Om vervolgens op basis van die meetgegevens beslissingen te maken om je rekruteringsstratie bij te sturen.

Waarom Data Driven Recruitment? 

Via welke kanalen stromen kandidaten binnen? Wat is het effect van een bepaalde campagne? Waar zien ze de vacature? Waar solliciteren ze? Dit is waar data driven recruitment om draait. 

Via data driven recruitment krijg je een veel beter inzicht in wat je doet én je weet precies waar je kan bijsturen om je rekrutering tot een succes te maken. 

Hoe pakt Qiwie dit aan? 

Bij Qiwie willen we namelijk in eerste plaats een zeer goed inzicht hebben op onze dienstverlening naar klanten. We houden in onze HR tool onder andere bij of we voldoende potentiële kandidaten bereiken, waar kandidaten vandaan komen, wanneer kandidaten solliciteren (want de meeste kandidaten solliciteren echt niet in het weekend) en hoeveel kandidaten er uiteindelijk solliciteren. Per campagne weten we dan waarom het goed (of slecht) loopt en waar we indien nodig moeten bijsturen. 

Door iedere vacature te meten op kwalitatieve en kwantitatieve respons, kunnen we verschillende campagnes gaan vergelijken. Zo krijgen we niet alleen inzicht in een campagne zelf, maar ook over andere elementen, zoals bepaalde functies en regio’s. Zo weten we bijvoorbeeld dat voor sommige functies bepaalde kanalen beter werken dan anderen, of dat voor sommige regio’s bepaalde profielen moeilijker te vinden zijn. 

Ook aan de slag met Data Driven Recruitment? 

Wij voorspellen en zien dat de toekomst van de rekrutering sterk gaat veranderen door de samenwerking tussen slimme technologie en de mens. Neem afscheid van het nemen van beslissingen op basis van een onderbuikgevoel en zorg ervoor dat de data voor je gaan werken. Het zorgt ervoor dat je kandidaten sneller en slimmer kan aanwerven. 


Interesse om op een data driven manier kandidaten te werven? We leggen je graag in detail uit wat we voor jou kunnen betekenen. Vraag hier je vrijblijvend advies aan.