De vijf elementen van een goed presterende sourcingstrategie.

Van alle stadia van het werven van talent is sourcing misschien wel de meest dynamische - en dit is duidelijk in hoe snel de use-cases voor sourcing-technologie evolueren en veranderen.

De vijf elementen van een goed presterende sourcingstrategie.

De Source Stage is het hoogtepunt van alle inspanningen om kandidaten te vinden en te engageren. Met name voor kleine bedrijven is sourcing beperkt tot het plaatsen van openstaande vacatures op verschillende vacaturesites en sociale netwerken. Maar omdat de concurrentie om talent blijft toenemen, kunnen maar heel weinig werkgevers vertrouwen op directe sollicitaties als bron van talent.

Vijf elementen van sourcingstrategie

Het vinden van het beste talent kan tijdrovend zijn. Succes vereist een meer diverse benadering van sourcing dan voorheen. Hoewel de uitdaging voor sommige recruiters is om een ​​breder netwerk uit te werpen, moeten anderen gerichter netwerken - en de vraag naar technologie die het werk dat elke strategie vereist, kan minimaliseren, heeft geleid tot een grote toename van het aantal sourcing-tools dat vandaag beschikbaar is.

De meest effectieve sourcing-tools vallen doorgaans in een van deze categorieën:

Verspreiden. Het belangrijkste doel van deze tools is het vergroten van de zichtbaarheid van openstaande vacatures en / of uw employer brand. Functionaliteit kan bestaan ​​uit het verspreiden van vacatures, het maken en beheren van e-mailcampagnes en het samenvoegen/beheren van sociale netwerken.

Zoeken. Bijna elke ATS heeft een vorm van zoekmogelijkheden. De omvang van deze mogelijkheden kan echter een grote rol spelen bij de sourcingresultaten van recruiters (zoals elke Booleaanse meester kan bevestigen). De zoektechnologie wordt steeds geavanceerder, waarbij veel systemen automatisch door interne kandidatendatabases zoeken om potentiële overeenkomsten voor nieuwe vacatures te vinden. Anderen gebruiken complexe zoekalgoritmen om toptalent buiten de ATS op te sporen en kandidaten te rangschikken op basis van ervaring en competentie.

Aantrekken. Hoewel veel leveranciers van sourcingoplossingen de zoekmogelijkheden van recruiters verbeteren, richten anderen zich op het benutten van de zoekgewoonten van kandidaten. Deze tools maken gebruik van SEO-tactieken om de zichtbaarheid van vacatures te verbeteren, wat een rekruteringsonderdeel aan het worden is. Opmerking: er zijn weinig (indien aanwezig) zelfstandige producten die uitsluitend gericht zijn op SEO en deze functionaliteit opnemen in de standaard workflow voor het openen van aanvragen.

Referrals. Verwijzingen van werknemers zijn een van de meest populaire sourcingstrategieën geworden voor het vinden van hoogwaardige medewerkers. Daartoe hebben een aantal leveranciers in de ruimte tools ontwikkeld die zijn gericht op het verbeteren van verwijzingsprogramma's voor werknemers - door de administratieve werklast die deze programma's vereisen te automatiseren, deelname te vergroten, het delen van vacatures op sociale netwerken te automatiseren en meer.

Engagement. Deze tools zijn sterk op CRM gericht, omdat ze een recruiter in contact houden met belangrijke activiteiten in hun netwerken. Bijvoorbeeld wanneer een kandidaat recentelijk een aantal updates heeft aangebracht aan zijn LinkedIn-profiel, of recent een nieuwe baan heeft aangenomen. Deze tools maken het voor recruiters gemakkelijk om hun talentpool in vogelvlucht te zien en een hechte relatie met toptalent te onderhouden.

Sourcingtechnologie is tegenwoordig waarschijnlijk de populairste hoek van de markt voor het werven van talent - en terecht. Elke organisatie zoekt kandidaten in het kader van haar talentwervingsproces, hoewel sommige beslist beter zijn dan andere.

Ik laat u hierbij achter met dit: hoewel de basisfunctie van sourcing in de loop van de jaren hetzelfde kan blijven, zullen organisaties die hun sourcingstrategieën diversifiëren en profiteren van de vooruitgang in sourcingtechnologie, consequent de race voor toptalent winnen.