Een ervaring rijker bij Qiwie

Een maand bezig als stagiaire bij Qiwie is voorbij gevlogen. Nieuwe mensen digitaal leren kennen en heel veel bijgeleerd. Lees hieronder meer over mijn ervaring bij Qiwie.

Een ervaring rijker bij Qiwie

De eerste helft van mijn stage bij Qiwie is ondertussen al achter de rug. Door de omstandigheden verloopt het wel anders dan voorzien. Ondanks dat ik van thuis uit moest beginnen werken, werd ik met open armen verwelkomd in het team, digitaal weliswaar. Ik kreeg meteen een stagebegeleider aangewezen en dat was Dilaila. Bij haar kan ik altijd terecht met vragen, zij beantwoordt ze met veel plezier.

De eerste week kreeg ik heel wat informatie voorgeschoteld. Eerst en vooral over het bedrijf zelf: Wat voor een bedrijf is Qiwie? Wat doen ze? Op welke manier helpen ze hun klanten? Verder leerde ik ook hoe ik cv’s moet screenen, hoe ik te werk moest gaan met teamleader en leadinput en hoe ik een blog schrijf in stijl van Qiwie. Hierna kon ik direct aan de slag gaan en verschillende opdrachten uitvoeren.

Met de tijd was ik verantwoordelijk voor veel verschillende taken die niet per se HR-gerelateerd zijn. In het begin vond ik dit jammer, maar uiteindelijk besefte ik dat ik veel nieuwe dingen aan het leren ben die ik nog niet gedaan heb. Ik heb banners, carrousels en infographics leren ontwerpen. Door vaak blogs te schrijven, verbeter ik mijn creativiteit en schrijfstijl. Verder mag ik ook vacatures optimaliseren, heb geleerd hoe ik een campagne moet lanceren en hoe ik een quality check moet uitvoeren. De goede feedback die ik krijg over mijn werk zorgt ervoor dat ik nog meer gemotiveerd ben om mijn taken zo goed mogelijk te voltooien.

Nu ben ik heel benieuwd hoe de laatste maand van mijn stage bij Qiwie gaat verlopen. Ik hoop dat we snel terug op kantoor mogen werken, want ik sta te popelen om alle advisors en mede stagiairs in het echt te ontmoeten.