Geen student Human Resources? Stap uit je comfort zone!

Vier weken geleden startte mijn stage bij Qiwie. Nu ik halverwege zit in deze eigenaardige Corona-tijden, schrijf ik graag neer wat mijn ervaringen tot nu waren.

Geen student Human Resources? Stap uit je comfort zone!

Een nieuw begin, een nieuwe stage. Het laatste onderdeel voor ik mijn diploma Event- en Projectmanagement in handen heb. Ik koos voor een stage bij Qiwie, een adviesbureau gespecialiseerd in rekruteringscommunicatie. Een dynamisch en ervaren bedrijf in een sector dat uit mijn comfortzone lag. Ik wou namelijk ontdekken wat er allemaal achter recruitment, Human Resources, sollicitatie- en selectieprocedures zat omdat ik mij ook binnenkort op de arbeidsmarkt ga begeven. En de eerste helft van mijn stage bij hun is voorbij gevlogen!

Tijdens mijn eerste vier weken moest ik mij niet enkel zorgen maken over mijn eerste stappen bij Qiwie, maar dit gebeurde ook onder de Corona-maatregelen. Iets waar bijna niemand van ons al mee in aanraking is gekomen. Ik zat dus met twee opgaven: een stage van acht weken bij een bedrijf uit mijn bekend terrein en voor het eerst werken van thuis uit.

Gelukkig was dit voor iedereen een zoektocht naar het ideale thuiswerkscenario, dus werd ik hier voldoende in ondersteund door mijn begeleiders en andere stagiairs van de Karel de Grote Hogeschool en Qiwie. Ze gaven advies rond time management, prioriteiten stellen en digitale communicatie. Al snel vond ik mijn eigen ritme en doeltreffende manier van werken die zowel paste binnen mijn takenpakket en manier van werken van Qiwie als mijn persoonlijke wijze hiervan.

De methodologie van Qiwie en hun manier van werken hadden in het begin wat tijd nodig om helemaal te beheersen, maar door de effectiviteit en uniformiteit ervan had ik het snel onder de knie. Natuurlijk werden hier en daar nog enkele fouten gemaakt, maar hier werd ik altijd op een correcte manier aangesproken waarbij er altijd tijd was voor overleg en feedback. Dit is exclusief de kleine fouten die ik gelukkig eerst heb ontdekt natuurlijk.