Het probleem met passieve kandidaten.

Ten eerste, wat definieert een passieve werkzoekende? Laten we eens kijken, ze zijn niet per se op zoek naar een baan. Ze werken graag waar ze zijn. Ze presteren goed in hun bedrijf, wat betekent dat hun bedrijf echt goed voor ze zorgt.

Het probleem met passieve kandidaten.

Ten eerste, wat definieert een passieve werkzoekende? Laten we eens kijken, ze zijn niet per se op zoek naar een baan. Ze werken graag waar ze zijn. Ze presteren goed in hun bedrijf, wat betekent dat hun bedrijf echt goed voor ze zorgt.

Eeuuuuuuuuuhm. Wat? Even terugspoelen: ze zijn toppresteerders van hun bedrijf, wat betekent dat hun bedrijf heel goed voor ze zorgt.

Welnu, dit opent een grotere discussie over wie deze mensen zijn en waarom we achter hen aan zitten. In werkelijkheid zijn we niet op zoek naar passieven. We zijn op zoek naar presteerders van hoge kwaliteit die bedrijven willen behouden. Ze zijn bewezen en uiterst waardevol voor de groei en het succes van de organisatie. Dus hoe trek je ze aan en hoe weet je zelfs dat ze in feite toppresteerders zijn?

Het aantrekken van presteerders van hoge kwaliteit zorgt voor een behoorlijk moeilijke kans om hun aandacht te trekken. Veel minder om hen te vragen op te geven wat ze nu hebben, het risico te lopen angst te creëren tussen hen en het bedrijf dat hen zo goed behandelt en hun leven te veranderen. Laten we deze doelgroep wat meer analyseren.

Waarom u moet stoppen met het nastreven van passieve kandidaten?

Ten eerste is een passieve werkzoekende niet het beste talent.

Dat ze niet kijken, betekent niet altijd dat ze geweldig zijn. In feite zijn ze misschien gewoon blij met hun werk, gaan ze door de beweging en willen ze helemaal niet veranderen en/of groeien. Ze zijn comfortabel en hebben misschien geen motief of anker om te willen veranderen. Verandering kan voor hen een moeilijke taak zijn om uit te voeren en de kans is groot dat dit in de eerste plaats niet echt een kenmerk is waarnaar u op zoek bent.

Ten tweede zal het moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat toppresteerders in uw berichten geloven.

Als ze uw vacaturetekst hebben gezien moet ze eerst hun aandacht trekken en hen op een heel ander niveau betrekken. Dus, bekijk je verhaal en de inhoud die het levert. Verbind je verhaal met die goed presterende mensen die ankers nodig hebben om bij te dragen aan nieuwe dingen, en je hebt meer kans op een match.

Goed presterende mensen houden van wat ze doen.

Ze voelen zich aangetrokken tot de groei van vaardigheden, bijdragen aan nieuwe uitdagingen en staan ​​open voor de markt. Reden? Om scherp te blijven. Om op de hoogte te blijven en betrokken te blijven bij hun vak, zodat ze kunnen groeien en het op hun werk kunnen toepassen. Ze doen dit door middel van netwerken, onderzoeksblogs en kennisgemeenschappen om er maar een paar te noemen.

Als u uw publiek met deze gedachtegang benadert, zal dit u dwingen om strategischer te zijn in de manier waarop u uw creatieve berichten-, inhouds- en distributiestrategieën ontwikkelt, die een grotere kans hebben om deze toppresteerders te overtuigen om de mogelijkheden tot een eerste gesprek met u te overwegen.

Succes.