Hoe bereik je meer kandidaten?

Je vacature krijgt te weinig sollicitaties? Zelfs het aantal bezoekers op je pagina stijgt maar niet? Alle tijd en moeite die je steekt in de opmaak, het beheren en publiceren van de vacature leiden niet tot de gewenste resultaten? No worries! Wij leggen je graag uit hoe je meer en betere kandidaten bereikt.

Hoe bereik je meer kandidaten?

Aanwerven is een constant proces

Van zodra er een functie vrijkomt, wordt er een vacature opgesteld om een nieuwe kandidaat te zoeken. Echter, het aanwerven van personeel hoort een constant proces te zijn. Enkel werven tijdens periodes waarin je veel vacatures open hebt staan, is niet voordelig. Je kan het beter als een geheel bekijken en altijd kandidaten zoeken. Dat is voornamelijk praktisch wanneer het plots drukker wordt.

Zorg ervoor dat kandidaten spontaan kunnen solliciteren. Wanneer je dan een open positie hebt, kan je meteen de binnengekomen cv’s bekijken. Door op deze manier te werven, leer je jouw sterktes en zwaktes kennen als bedrijf.

Zet een deadline op de vacature

Wist je dat…een sluitingsdatum vermelden, een positieve invloed heeft? Daarnaast genereert het ook meer reacties. Een deadline op de vacature zetten, geeft de kandidaten die extra push om een sollicitatie te overwegen.

Natuurlijk wil je de vacature plaatsen op het juiste moment om zo de meeste kandidaten te bereiken. Wist je dat… maandag de populairste dag is om te solliciteren en zaterdag het minst populair?

Maandag en dinsdag zijn dus de ideale dagen voor kandidaten om te solliciteren. Dat komt omdat een kandidaat even tijd nodig heeft om uit te maken of de vacature wel een match is. Publiceer het daarom 1 à 2 dagen voor het weekend.

Herhalen en meten

Een vacaturetekst wordt slechts enkele seconden bekeken, vandaar dat het belangrijk is om de lezer vanaf het begin te triggeren. Zorg ervoor dat de functietitel gemiddeld 5 keer voorkomt in de vacaturetekst. Zo vergroot je de kans dat je vacature wordt gevonden in Google. 

Daarenboven is het niet alleen de SEO van je vacature belangrijk, maar ook de zichtbaarheid en vindbaarheid op allerhande mediakanalen. Kandidaten moeten natuurlijk op de hoogte zijn van je zoektocht. Het is net deze online wervingscampagnes op jobsites en sociale media dat jouw kans op meer kandidaten vergroot.

Actief zijn op meerdere kanalen zorgt dus voor een groter bereik. Maar niet alleen de klassieke jobsites moeten ingezet worden. Tegenwoordig maken kandidaten gebruik van verschillende zoekmachines en sociale media om een job te zoeken of om meer informatie te vinden over een bedrijf. Het voordeel hiermee is dat je zowel de latente als de actieve kandidaten bereikt.

    Laat ons van jouw campagne een succes maken

    Ziezo, aan de hand van deze informatie kan jij alvast aan de slag voor het bereiken van meer kandidaten. Laat jij je hierbij toch liever ondersteunen door echte experts? Qiwie helpt je graag verder. Door middel van online wervingscampagnes via jobsites, social media en alle andere mogelijke on- en offlinemedia maken wij jouw vacature via de juiste kanalen zichtbaar.

    Wil je meer weten over een online wervingscampagne?

    Vraag vrijblijvend advies op maat aan.