Hoe stage lopen als international tijdens een pandemie?

Mijn plan om een uitdagende stage te doen bij een interessant bedrijf in een bruisende stad nam totaal onverwacht een andere wending.

Hoe stage lopen als international tijdens een pandemie?

Eén van de verplichte onderdelen binnen mijn studie: "Loop in jaar twee minimaal tien weken stage bij een bedrijf naar keuze." Mijn naam is Laura en ben een Nederlandse studente in International Business. Mijn oog viel op Qiwie toen ik op LinkedIn aan het zoeken was naar Marketing stages. Ik zag de kans om meer over marketing te leren binnen de rekruteringssector, een uitdagende sector waar ik niet veel van wist. Juist dat trok mij aan. Ik heb er vrijwillig voor gekozen om voor school naar het buitenland te gaan, helaas is die ervaring voor een deel in het water gevallen door Corona. Ik loop nu zes weken stage bij Qiwie tijdens een toch wel ongebruikelijke periode. Helaas heb ik, na één week in Antwerpen, terug moeten keren naar Nederland. Ik deel graag met jullie waarom juist dit bedrijf zo aantrekkelijk is voor een stage.

Allereerst, is iedereen bij Qiwie erg behulpzaam en meelevend. Het Qiwie-team bestaat uit vriendelijke begeleiders die constant klaarstaan om stagaires te helpen. Op elke opdracht die je krijgt geven ze feedback en de tijd om te verbeteren. Maar, naast de goede begeleiding tijdens je stage, denken ze ook mee buiten je stage. Zoals ik al eerder zei, is het verloop van mijn stage anders gegaan dan ik had gepland. Ik begon mijn stage rond de tijd dat de Corona-pandemie een serieus probleem begon te vormen in West-Europa. Na een paar dagen werd ik door Qiwie geadviseerd terug te keren naar Nederland en vanuit daar mijn stage voort te zetten. Na een paar weken werd het duidelijk dat het onwaarschijnlijk was dat de stagaires op kantoor zouden werken vóór mei. Ik huurde een kamer in Antwerpen waar hoge kosten aan verbonden zaten en die nu overbodig was. Qiwie heeft mij, naar omstandigheden, toestemming gegeven om mijn stage af te ronden vanuit huis en daarom kon ik mijn huurcontract opzeggen. Naar mijn mening zet Qiwie net wat meer extra stappen voor haar stagaires dan andere bedrijven.

Verder zijn de opdrachten die zij hun stagaires bieden gevarieerd en leerzaam. De ene keer is een opdracht voor Qiwie's eigen gebruik en de andere keer is het is voor social media, het maakt niet uit wat voor een opdracht het was, tot dusver heb ik bij elke opdracht nieuwe dingen geleerd die ik in de toekomst ook voor mijzelf kan toepassen. De feedback die ik als stagair op elke opdracht krijg, speelt voor mij een grote rol binnen mijn stage, ik krijg de ruimte om mijn opdrachten te verbeteren en om de feedback te verwerken. Dit helpt mij te reflecteren op mijn stagedagen. Naast de gevarieerde opdrachten krijg je ook de ruimte om ze zelf in te plannen en ben je zelf verantwoordelijk voor de afronding van de opdrachten.

Als laatste ben ik ook erg tevreden over de ruimte die ik krijg binnen mijn stage voor het behalen van mijn studiepunten. Vanuit school heb ik een aantal opdrachten gekregen die ik moet afronden binnen mijn stageperiode en Qiwie geeft mij hier voldoende tijd en ruimte voor. Daarbij geven de begeleiders mij op mijn schoolopdrachten ook nog eens feedback.

Kortom, bij Qiwie leer je veel over je stage richting (voor mij marketing) en de rekruteringssector. Ik ben meer dan tevreden bij dit bedrijf en raad daarom anderen ook aan om hier stage te lopen. Bij Qiwie ben je als stagair geen bijzaak, er wordt tijd en ruimte voor je vrijgemaakt en je maakt deel uit van een vastberaden en gedreven team!