Hoe stel je de juiste mediamix samen voor jouw vacature?

Hoe stel je de juiste mediamix samen voor jouw vacature?

Om de juiste kandidaten te bereiken is enkel en alleen een aantrekkelijke vacaturetekst schrijven niet voldoende. De vacature moet natuurlijk ook vindbaar zijn voor de kandidaten. 

Hoe groter de zichtbaarheid van de vacature, hoe groter de kans dat de vacature onder de ogen komt van de juiste kandidaten. Daarom is het belangrijk om als bedrijf voldoende aan Job Marketing te doen. Wat houdt dit exact in? Job Marketing gaat over het inzetten van de juiste kanalen om je gewenste doelgroep te bereiken. 

Maar hoe kies je nu de juiste kanalen voor jouw vacature? 

Bij Qiwie vereenvoudigen we het proces van het selecteren van de juiste mix van mediakanalen voor verschillende bedrijven. Daarom willen we jullie graag via dit artikel meer inzicht geven in de verschillende jobsitekanalen. 

1. Algemene Jobsites

Algemene jobsites zoals VDAB, Stepstone, Jobat, LinkedIn, Vacature en Monster publiceren zeer diverse vacatures van diverse bedrijven. Het inschakelen van dit soort jobsites is voordelig omdat zij een groot en variërend publiek aanspreken. 

Bovendien hebben kandidaten verschillende touchpoints nodig voordat ze op een vacature reageren. Hoe vaker een kandidaat jouw vacature kan terug vinden, hoe meer kans dat deze overgaat tot solliciteren. 

2. Aggregators

Websites zoals Indeed en CareerJet zijn ‘aggregators’ van vacatures. Zij verzamelen verschillende vacatures die online te vinden zijn op 1 plaats. Het publiceren op één van deze kanalen is volledig gratis. 

Het nadeel is echter dat gratis vacatures na verloop van tijd minder zichtbaar worden, omdat er dagelijks duizenden vacatures worden geplaatst. Daarom is het belangrijk om je vacatures op dit soort jobsites te promoten als gesponsorde vacatures zodat je vacature sneller teruggevonden kan worden. 

3. Gespecialiseerde jobsites 

Uiteraard zijn er naast deze algemene jobsites en Aggregators ook gespecialiseerde jobsites zoals ICTjobs, Creativeskills, etc. Deze jobsites concentreren zich op profielen binnen een bepaalde niche. 

Het verspreiden van je vacature op niche specifieke vacaturesites helpt je naast de actieve, ook de passieve kandidaten te bereiken. Bovendien target je binnen het vakgebied waarop jouw vacature van toepassing is. 

En nu....publiceren maar?

Na het lezen van dit artikel heb je alvast meer inzicht in de verschillende jobsite kanalen, maar uiteraard zo’n grote verscheidenheid aan jobsites roept nog vragen op zoals bijvoorbeeld “via welke jobsites publiceer ik nu het best voor welke vacature?”. 

Met behulp van verschillende resultaten en parameters van vergelijkbare job marketing campagnes weten we hier bij Qiwie exact welke kanalen het meest opleveren per vacature. 

Wil je graag meer informatie over welke kanalen het meest rendabel zijn? Vraag dan hier jouw online demo aan.