Hoe u salarisvragen van kandidaten kunt beantwoorden?

Het maakt niet uit hoe goed een interview verloopt; u krijgt te maken met bepaalde vragen die moeilijker te beantwoorden zijn dan andere. Zeker de vragen over het salaris.

Hoe u salarisvragen van kandidaten kunt beantwoorden?

U moet met tact en begrip door de salarisverwachtingsvragen van uw kandidaat overlopen. Het volgende artikel is ontworpen om de druk te verminderen en een onderhandeling tot stand te brengen die een open en transparante conversatie biedt.

Onze voorbeeldvragen geven u een idee van wat er zou kunnen opduiken en hoe u ze kunt beheren, met de nodige aandacht. Hopelijk helpt de manier waarop we u voorstellen om onze voorbeeldsalarisvragen te beantwoorden u om diplomatiek te reageren op vragen die niet worden behandeld.

1. Hoe bepaalt u uw salaris en salarissen van werknemers?

2. Ik heb niet het gevoel dat dit een redelijk tarief is voor de functie waarvoor ik solliciteer, is er enige beweging beschikbaar om te onderhandelen?

3. Krijg ik hetzelfde salaris als mijn collega's?

4. Wat zijn de mogelijkheden van hogere verdiensten en latere loonsverhogingen?

5. Wat moeten medewerkers doen om een ​​promotie en een beter beloningspakket te realiseren?

6. Kunnen we praten over de beschikbare salarissen voordat we de baan zelf bespreken?

7. Zijn er financiële voordelen verbonden aan de functie die niet is inbegrepen in het basissalaris?

Blijf kalm, blijf menselijk en voer een gesprek - geen verhoor

We promoten een interviewproces waarbij transparantie centraal staat. Open en eerlijke discussies bouwen vertrouwen en respect op. En wie wil dat nou niet van een potentiële werkgever? Ook al is het salaris iets lager dan ze eerst dachten.

Als interviews stijf en ongemakkelijk aanvoelen, zoek dan een manier om kandidaten op hun gemak te stellen. Verlicht het gesprek. Kom tot rust. Geef het goede voorbeeld. Dit zou uw sollicitanten moeten aanmoedigen om te zijn wie ze zijn, en niet alleen een lijst met kwaliteiten waarvan ze denken dat u ze verwacht te horen.

Als u een interview kunt orkestreren om meer als een praatje dan als een diepe sonde te voelen, moeten uw kandidaten zich ontspannen en natuurlijk gedragen. Het maakt niet alleen de moeilijkere onderwerpen gemakkelijker te benaderen, maar u krijgt ook een veel duidelijker beeld van hoe ze waarschijnlijk in uw bedrijf passen.

1. Hoe bepaalt u uw salaris en salarissen van werknemers?

Van elke potentiële werknemer wordt verwacht dat hij enige moeite doet om zich voor te bereiden op een sollicitatiegesprek.

Is het niet eerlijk dat u ook hetzelfde doet?

U hebt een salarisbereik opgesteld voor elke functie, en als u dat niet hebt gedaan? Waarom niet? U moet bereid zijn om een ​​deal te sluiten. Weten wat u kunt betalen en wat elke nieuwe medewerker voor uw bedrijf waard is, is essentieel.

Maar waar komt uw salarisbereik vandaan? Als ze in lijn zijn met de salarissen van bestaande werknemers, kun je dan een glijdende schaal maken die laat zien waar een nieuwe werknemer past?

Als de salarissen van uw bestaande werknemers gebaseerd zijn op kwalificaties of ervaring, breng die dan ook in kaart. Hoe meer informatie uw kandidaat heeft, hoe beter het startsalaris en de toekomstige verdiensten zullen kunnen schatten.

2. Ik heb niet het gevoel dat dit een redelijk tarief is voor de functie waarvoor ik solliciteer, is er enige beweging beschikbaar om te onderhandelen?

Wees voorbereid op onderhandeling. Het wordt geaccepteerd als onderdeel van het moderne interviewproces, dus u moet uw huiswerk maken en er klaar voor zijn.

Als een kandidaat wil onderhandelen over salaris, laat hem dan het voortouw nemen. Vraag ze wat ze zoeken in hun werkomgeving, functie en salaris.

Uw salarisaanbieding geeft de waarde aan die u als werknemer aan hen heeft toegekend

Alle vragers hebben al een cijfer in gedachten. Als uw cijfer niet overeenkomt met dat van hen, zullen ze denken dat u hun potentieel niet waardeert of hun ervaring waardeert. Als alternatief zou het de kiem kunnen zaaien dat het bedrijf niet zo opwindend of voordelig is als ze aanvankelijk hadden gehoopt.

Is de baan zelf meer waard dan het startsalaris?

Een slimme afleiding is om het gesprek naar de rol van de baan te verplaatsen. Bespreek de vooruitzichten; zijn ze net zo aantrekkelijk als het startsalaris? 

Vergeet echter nooit het belang dat uw sollicitant heeft aan beloning en het loon dat hij of zij verdient.

3. Krijg ik hetzelfde salaris als mijn collega's?

Nogmaals, dit is een kans om eerlijk te zijn. Zelfs als u denkt dat je antwoorden niet in je voordeel spelen, zal open zijn dat wel zijn.

Als uw intern proces betekent dat de nieuwe werknemers met lagere salarissen moet beginnen, vertel hen dan waarom en wanneer ze kunnen verwachten op hetzelfde niveau te komen. Wees realistisch en waarheidsgetrouw over tijdschema's. Als een werknemer zich op enigerlei wijze bedrogen begint te voelen, kan dit al snel leiden tot een heroverweging van zijn functie. Wilt u opnieuw beginnen met het invullen van dezelfde vacature?

4. Wat zijn de mogelijkheden van hogere verdiensten en latere loonsverhogingen?

Wees vanaf het begin duidelijk over het verdienpotentieel en de toekomstige salarisverwachtingen van uw werknemer. Een werknemer proberen te lokken met loze beloftes leidt alleen maar tot een gebrek aan vertrouwen. Ongezonde werkrelaties leiden tot een slechte productiviteit en dat is het laatste wat een bedrijf nodig heeft.

Informeer uw kandidaten over jaarlijkse loonsverhogingen of wanneer in het hele bedrijf aanpassingen in de loonschaal worden doorgevoerd. Leg uw beleid inzake productiviteit en beloningen of persoonlijke en bedrijfsbonussen uit. 

5. Wat moeten medewerkers doen om een ​​promotie en een beter beloningspakket te realiseren?

Verzeker uw kandidaten dat de voortgang en prestaties van werknemers binnen het bedrijf nauwlettend worden gevolgd. De informatie die hun superieuren verzamelen, bepaalt welke medewerkers het meest geschikt zijn voor nieuw beschikbare functies.

Bespreek de frequentie van de personeelsevaluaties en hoe deze bijeenkomsten werknemers de kans geven om te achterhalen waar ze binnen het bedrijf zitten en waar ze zichzelf in de toekomst kunnen verwachten.

6. Kunnen we praten over de beschikbare salarissen voordat we de baan zelf bespreken?

Er is een moedige kandidaat voor nodig om de salarisverwachtingen naar voren te brengen voordat je zelfs maar de kans hebt gehad om te zien of ze geschikt zijn voor de aangeboden baan.

Vertel hen dat u onmogelijk een aanbieding kunt bespreken zonder het potentieel van de sollicitant te begrijpen en wat zij voor de rol zullen opleveren. Vraag hen wat ze van de baan verwachten en wat ze te bieden hebben. Op die manier moeten ze worden afgeleid van de financiële beloning, om zo na te denken over de bijbehorende voordelen die de baan zelf met zich meebrengt.

7. Zijn er financiële voordelen verbonden aan de functie die niet is inbegrepen in het basissalaris?

Nogmaals, dit is een uitstekend gebied voor de juiste voorbereiding. Als u een compleet en aantrekkelijk pakket hebt gemaakt om een ​​back-up van het basissalaris te maken, zorgt dit voor extra bonussen en meer verlangen naar de functie.

Hoe zit het met het aanbieden van bedrijfsaandelen als bonus? Biedt u periodieke of productiviteitsbonussen aan?

Alle extra's die niet in het basissalaris zijn inbegrepen, dragen bij aan het opbouwen van uw reputatie van zorg voor uw werknemers. Als u uw kandidaten het grotere plaatje kunt laten zien, hoeft u het misschien toch niet over de cijfers uit te vechten.