Hoe uw wervingsplan aanpassen voor de rest van 2020?

Sinds het begin van de wereldwijde crisis maken veel bedrijven zich zorgen over hun inkomsten. Helaas moet dit ertoe leiden dat duizenden werknemers hun baan verliezen, sollicitatiegesprekken met potentiële kandidaten afzeggen en wervingsplannen die helemaal zijn afgeschaft.

Hoe uw wervingsplan aanpassen voor de rest van 2020?

Bent u gedwongen om uw aanwervingsplannen te bevriezen? 

Moet u interviews uitstellen?

U bent niet de enige. Sterker nog, naar verwachting wordt 60 tot 65% van de vacatures tijdens de COVID-19-epidemie in 2020 geschrapt of uitgesteld. 

Sinds het begin van de wereldwijde crisis maken veel bedrijven zich zorgen over hun inkomsten. Helaas moet dit ertoe leiden dat duizenden werknemers hun baan verliezen, sollicitatiegesprekken met potentiële kandidaten afzeggen en wervingsplannen die helemaal zijn afgeschaft.

Aan de andere kant moeten sommige industrieën, zoals zorgverleners, supermarkten en vrijwilligerssectoren, mogelijk massale wervingscampagnes uitvoeren. Het is veilig om te zeggen dat dergelijke niches zeker de spanning voelen om te voldoen aan de toegenomen eisen die COVID-19 heeft gesteld aan hun producten en diensten.

Of u nu een einde maakt aan alle werving, of een instroom van nieuwe aanwervingen moet faciliteren, het aanpassen van uw aanwervingsplan is absoluut noodzakelijk ... en snel! 

Maar maak u geen zorgen. In dit artikel gaan we enkele tips onthullen om uw wervingsplan aan te passen aan de nieuwe postpandemische realiteit en de productiviteit van uw bedrijf te maximaliseren. 

Laten we erin duiken!

 1. Beoordeel uw aanwervingsbehoeften opnieuw
 2. Focus op kritische aanwervingen
 3. Evalueer uw wervingsbudget opnieuw
 4. Intern kijken
 5. Upskill en reskill van uw huidige personeelsbestand
 6. Pas uw employer branding-strategie aan
 7. Optimaliseer uw wervingsproces
 8. Update uw functie-eisen

1. Beoordeel uw aanwervingsbehoeften opnieuw

Het wervingsplan dat u zo zorgvuldig voor 2020 hebt opgesteld, is waarschijnlijk niet meer juist. Daarom is het tijd om het te herzien.

Als u halverwege een wervingscampagne bent, hebt u misschien al een paar kandidaten die u overweegt voor de openstaande vacatures. Vraag uzelf dus af: moet het bedrijf nu al deze mensen nog aanwerven?

Als het antwoord nee is, beoordeel dan welke banen of nieuwe rekruten je op dit moment zou kunnen missen. Maar eerst en vooral moet u de huidige behoeften van het bedrijf vaststellen ... en vanaf daar achteruit werken. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat uw personeel alle vaardigheden, mankracht en ervaring heeft die het nodig heeft om efficiënt en effectief te werken in deze onzekere tijden. 

Vraag uzelf (en het team) naar welke producten en / of diensten er momenteel veel vraag is of wat de belangrijkste focus is om te weten welk type aanwervingen u prioriteit moet geven, en waar u op kunt wachten.

Als u een snelle massale wervingscampagne moet uitvoeren, zoek dan uit welke afdelingen dringend aandacht nodig hebben. Welke bedrijfsonderdelen hebben hulp nodig? Hoe gaat u uw middelen uitbreiden om aan de groeiende vraag te voldoen?

Deze antwoorden geven een beter inzicht in uw huidige aanwervingsbehoeften tijdens wat waarschijnlijk een uitdagende tijd voor uw bedrijf zal zijn. Gebruik deze vragen en antwoorden om ervoor te zorgen dat u uw geld en tijd optimaal inschat.

2. Focus op kritische aanwervingen

Welke medewerkers was u van plan aan boord te nemen voordat COVID-19 plaatsvond? Zijn ze niet meer mogelijk? Laten we hier dieper op ingaan ...

U moet uw wervingsprioriteiten baseren op de vaardigheden die uw bedrijf zo dringend nodig heeft. Dit is dus uw volgende stap: het identificeren van de vaardigheden, competenties en ervaring die uw bedrijf nodig heeft om tijdens en na de pandemie het hoofd boven water te houden. 

Misschien vindt u het handig om met managers van verschillende afdelingen te praten om erachter te komen welke primaire vaardigheden ontbreken in hun teams. Zodra u een tekort aan vaardigheden heeft opgemerkt , kunt u uw wervingsplan aanpassen om essentiële ondersteuning voor uw bedrijf te werven. Dit garandeert niet alleen de toevoeging van waardevolle nieuwe vaardigheden aan het team, maar het zorgt er ook voor dat kostbaar geld, tijd en moeite niet worden verspild.

Zodra alles is gekalmeerd, kunt u teruggaan en contact opnemen met kandidaten waarmee u contact had voordat de uitbraak begon. 


3. Evalueer uw wervingsbudget opnieuw

Heeft COVID-19 ertoe geleid dat het leiderschap van uw bedrijf de bedrijfskosten heeft verlaagd? In tijden van onzekerheid haasten sommige bedrijven zich om hun overhead te verminderen om ervoor te zorgen dat ze blijven drijven. In het licht daarvan is het mogelijk dat uw wervingsbudget een van de eerste gebieden is die uw onderneming bespaart. Dus, terwijl u bezig bent met het aanpassen van uw wervingsplan, moet u weten of uw wervingsbudget wordt beïnvloed of dat dit in de toekomst zal zijn.

Kijk nog eens waar u budget uitgeeft en welke kosten u kunt verlagen. U kunt bijvoorbeeld uw advertentiekosten voor banen verlagen door voorlopig alleen de essentiële rollen te adverteren. Bekijk ook uw rekruteringstechnologie en kijk of er tools zijn die u in de nabije toekomst niet zult gebruiken. U kunt overwegen om het abonnement indien mogelijk tijdelijk te blokkeren.


4. Intern kijken

Wanneer u van binnen uw bedrijf gaat zoeken naar mogelijke verschuivingen, moet u beter kunnen inschatten of de kandidaat over de vereiste vaardigheden beschikt om het werk te doen.

Kortom, intern werven kan u ervan weerhouden uw aanwervingsplan voor 2020 te bevriezen en de kritieke rollen niet snel te kunnen vervullen. En, het is goedkoper en kost minder tijd dan externe rekrutering.

Om dit te laten slagen, moet u echter een interne wervingsprocedure ontwikkelen. Dit houdt in dat u met al uw werknemers communiceert wat het bedrijf zoekt. Op die manier kunnen ze de uitdaging aangaan en met hun vaardigheden aan uw verwachtingen voldoen, misschien zelfs overtreffen. 

5. Werk uw huidige personeelsbestand bij en leer het opnieuw

Tijdens de "Lockdown" moeten sommige bedrijven hun diensten aanpassen om aan de vraag te voldoen. Zo heeft een restaurant mogelijk geen klanten meer, dus passen ze hun bedrijfsmodel aan om een ​​afhaal- en/of bezorgservice aan te bieden. Dit kan betekenen dat obers en serveersters hun vaardigheden moeten aanpassen van bediening aan tafel tot autorijden en maaltijden bezorgen bij de deur van hun klant. 

In wezen kunnen de vaardigheden die een bedrijf nodig heeft om de COVID-19-uitbraak te overleven, verschillen van de vaardigheden en ervaringen die ze nodig hadden om hun merk zes maanden geleden te laten groeien. 

Dus in plaats van nieuwe werknemers aan te nemen, is het misschien gemakkelijker en goedkoper om opnieuw te investeren in het personeel dat u al heeft door hun vaardigheden uit te breiden. Dit betekent dat ze de opleiding en training moeten krijgen die ze nodig hebben om zich aan te passen aan een uiteenlopende reeks eisen.

Ja, je kunt stellen dat je dezelfde training zou kunnen geven aan nieuwe rekruten. Maar vergeet niet dat ze ook vertrouwd moeten raken met hoe uw bedrijf werkt - iets wat uw ervaren werknemers niet hoeven te doen. Om nog maar te zwijgen, als uw werknemers samen nieuwe vaardigheden moeten leren, zou dit een uitstekende gelegenheid kunnen zijn om teamgeest te bevorderen! 


6. Pas uw employer branding-strategie aan

Hoogstwaarschijnlijk wordt het grootste deel van uw bedrijf beïnvloed door COVID-19 in een of andere vorm, en uw employer branding-strategie is geen uitzondering. Het is absoluut noodzakelijk dat u uw employer brand aanpast aan de huidige crisis.

Gebruik deze mogelijkheid als werkgever om met klanten te communiceren. Leg uit hoe u werknemers helpt in deze uitdagende situatie en hoe u bijzondere aandacht besteedt aan hun veiligheid en beveiliging.

Stel volgende vragen om de bal aan het rollen te krijgen:

 • Hoe beschermt u uw personeel tijdens de huidige crisis? 
 • Hoe minimaliseert u de blootstelling van uw team aan het virus? 
 • Werken werknemers van thuis uit?
 • Voorziet u het personeel van handschoenen, maskers en zeep als werknemers op kantoor moeten komen? 

Door klanten gerust te stellen voor het welzijn van uw personeel, geeft u aan dat u een ethisch, empathisch en ondersteunend bedrijf bent om voor te werken. Allemaal aantrekkelijke eigenschappen voor zowel potentiële kandidaten als toekomstige klanten.

Waar het op neerkomt: het aanpassen van uw employer branding-strategie aan de manier waarop u de uitbraak aanpakt, zal uw reputatie waarschijnlijk verbeteren.

7. Optimaliseer uw wervingsproces

Maak het beperkte fysieke contact tijdens quarantainewerk een voordeel. 

Laat het geen belemmering vormen voor rekrutering. Hiermee bedoelen we dat u uw wervingsproces optimaliseert om technologie op te nemen die u kunnen helpen.

Als u verwacht dat uw nieuwe werknemers minstens parttime vanuit huis zullen moeten werken, zorg er dan voor dat u ze beoordeelt op competenties zoals integriteit en planning en organisatie, zodat ze op een productieve manier vanuit huis kunnen werken. Met een virtueel interview kunt u vervolgens diegenen opvolgen die een behoorlijke score behalen .

Pas in het algemeen uw wervingsproces aan de realiteit waar fysiek contact niet mogelijk is en zoek manieren om met kandidaten in contact te komen gedurende het hele proces, zelfs zonder ze persoonlijk te ontmoeten.

8. Werk uw functie-eisen bij

Zoals we al hebben vermeld, trekt u waarschijnlijk kandidaten aan die onlangs zijn ontslagen of ontslagen zijn geworden als gevolg van COVID-19, zelfs als ze ervaring hebben in verschillende industrieën. Veel van deze aanvragers zullen waarschijnlijk andere waardevolle vaardigheden hebben die ze uit hun eerdere functies hebben opgedaan.

Daarom is het essentieel om uw vereisten bij te werken voor openstaande vacatures. Wees niet bekrompen - sta open voor vaardigheden en karaktereigenschappen die je misschien niet eerder had overwogen. Wie weet? Als u dit doet, kan dit ook iets nieuws betekenen voor het bedrijf waar u oorspronkelijk niet naar op zoek was. Gebruik deze crisis als een kans om het neusje van de zalm uit verschillende sectoren te rekruteren! 


Bent u klaar voor het post-COVID-19-tijdperk?

We hopen dat u nu een beter inzicht heeft van wat u kunt doen om uw wervingsplan aan te passen aan de wijzigingen die COVID-19 mogelijk heeft aangebracht. Flexibel zijn en klaar staan ​​om uw wervingsmethoden aan te passen is essentieel om te gedijen in deze uitdagende omstandigheden. 

Het zou onrealistisch en onredelijk zijn om te verwachten dat het dagelijkse leven en alle activiteiten snel weer normaal worden. Bedrijven moeten hun initiatief gebruiken om hun wervingsplan te herzien om voorop te blijven lopen. Ja, corona was volkomen onverwacht. Maar in plaats van zich te wentelen, moeten managers elke gelegenheid die ze krijgen identificeren en benutten om het meeste uit een slecht scenario te halen.  

DUS blijf uw wervingsplan herzien terwijl de strijd tegen het coronavirus zich blijft ontwikkelen. Dit soort vooruitdenken, flexibiliteit en planning, is wat uw bedrijf in staat stelt om in deze onzekere tijden actueel en veelgevraagd te blijven (zowel door kandidaten als klanten).