Hoeveel sollicitaties kan je verwachten voor je Job Marketing campagne?

Hoeveel sollicitaties kan je verwachten voor je Job Marketing campagne?

Als adviseur in rekruteringscommunicatie krijg ik vaak de vraag van (toekomstige) klanten “hoeveel sollicitanten gaat zo een Job Marketing campagne mij opleveren?”. Om heel eerlijk te zijn is het vaak lastig om hier een direct antwoord op te geven, omdat zoveel aspecten hierin een rol spelen. 

In dit artikel geef ik graag het verlossende antwoord op deze veelgestelde vraag! 

Het magische antwoord: alles ligt in jouw handen! 

De vraag die vaak gesteld wordt bij het opzetten van een nieuwe wervingscampagne zou niet moeten zijn “Hoeveel sollicitaties kunnen we verwachten?”, maar eerder “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk kwalitatieve sollicitaties ontvangen?”. Ben je er klaar voor? Want het verlossende antwoord is: het ligt in jouw handen! 

Een succesvolle campagne is afhankelijk van veel verschillende factoren, maar op veel van deze facetten kun jij een daadwerkelijke invloed uitoefenen! En wij zouden Qiwie niet zijn als we niet een aantal tips en tricks hebben die je direct toe kan passen in jouw vacatureteksten en candidate journey. 

Wist jij dat....

1...jouw Employer Brand een grote rol speelt in de beslissing om te solliciteren? 

Qiwie tip: Is jouw doelgroep (nog) niet bekend met wat voor unieke werkgever jij bent of heb je moeite met concurreren tegen grote(re) namen? Zorg dan dat al jouw beste features en USP’s in de spotlight van jouw vacaturetekst staan. Opvallen en jezelf onderscheiden van concurrenten kan het aantal reacties een flinke boost geven. 

2...het aantal sollicitaties dat je ontvangt afhankelijk kan zijn van de doelgroep waar je op target? 

Qiwie tip: Sommige doelgroepen zijn schaarser dan anderen. Zo kan het ontvangen van 25 reacties op een commerciële functie een goed resultaat zijn, net als 3 reacties voor die specifieke developer. Om deze reden is het belangrijk doelgroeponderzoek te doen of nog eens kritisch naar de eisen in je vacature te kijken. Door bewust te zijn van je doelgroep en met hoeveel concurrenten je uit dezelfde vijver vist, voorkom verkeerde verwachtingen en zelfs teleurstellingen. 

3...zelfs de meest gedreven potentiële kandidaat af kan haken in het sollicitatieproces? 

Qiwie tip: stel je voor, na lang zoeken heb jij jouw ultieme droomvakantie gevonden! Je klikt op boeken en je komt terecht op een pagina met honderden bestemmingen waar jij jouw vakantie moet terug zoeken, of je moet een uitgebreide vragenlijst beantwoorden voor je verder kan of een account aanmaken. Zou je dat doen? onze mening is “nee” en zo haken kandidaten ook af als ze hetzelfde moeten doen om voor jouw vacature te kunnen solliciteren. Een efficiënt sollicitatieproces en een positieve candidate journey verkleinen de kans dat jouw kandidaat afhaakt in zijn of haar sollicitatie. 

Neem jij de teugels weer in handen? 

Wil jij het beste resultaat uit jouw Job Marketing campagne? start dan vandaag met het implementeren van recruitment analytics of neem contact op via 03 613 09 44 of joni@qiwie.be voor gratis advies!