Mijn stage ervaring bij Qiwie

Stage lopen in een bedrijf waar je als stagiair de kans krijgt om nieuwe vaardigheden te leren en de huidige verder te ontwikkelen.

Mijn stage ervaring bij Qiwie

Als student KMO-management heb ik in mijn laatste jaar de opportuniteit om stage te lopen gedurende 3 maanden bij een door mij gekozen bedrijf. Het is een unieke kans om alvorens je afstudeert praktijkervaring op te doen in het vakgebied. Vanuit Karel de Grote Hogeschool kregen we tal van opties aan bedrijven waar we stage konden lopen. Ik koos ervoor om zelf op zoek te gaan. Na wat opzoekwerk kwam ik Qiwie tegen op LinkedIn. Toendertijd wist ik heel weinig over Qiwie, maar het bedrijf sprak mij meteen aan. Na een eerste gesprek met Lindsay Verschaeve had ik meteen mijn keuze gemaakt om bij Qiwie te starten.

Door de omstandigheden ben ik via telewerk aan mijn stage begonnen. Ik maakte een presentatie over Qiwie om het bedrijf beter te leren kennen. In het begin was het even wennen aan telewerk, maar ik werd niet aan mijn lot overgelaten. Ik werk steeds zelfstandig aan opdrachten, maar werd continu bijgestuurd indien het nodig bleek en dit vond ik zeer aangenaam. Na elke opdracht kreeg ik ook feedback en voerde ik de aanpassingen door waar nodig. Met vragen kon ik terecht bij mijn stagementor, Lindsay Verschaeve, en bij Dilaila Spinnox.

Daarnaast heb ik ook de kans gekregen om enkele dagen op kantoor te werken. Voor de kerstvakantie startte was het mijn eerste keer op kantoor en kreeg ik meteen ook een warme begroeting van iedereen. De begeleiding op kantoor was heel goed. Ik kreeg allerlei soorten opdrachten en dit zorgde ervoor dat ik mij kon ontwikkelen op verschillende gebieden. 

De opdrachten bestonden uit creativiteit, opzoekwerk, vacatures optimaliseren, enzovoort. Creativiteit is niet mijn sterkste kant, maar ik kan wel zeggen dat ik vooruitgang heb geboekt op dit vlak gedurende mijn stage. 

Verder heb ik een vaste taak waar ik steeds op kan terugvallen: lead input.

Lead input betekent dat je nieuwe vacatures van verschillende bedrijven opzoekt op diverse jobsites. Vervolgens verwerk je deze op een correcte wijze in het CRM systeem, Teamleader. Deze leads worden nadien door de desbetreffende Advisor behandeld, in mijn geval Dilaila Spinnox, en worden gezien als een potentiële klant. 

De stage heeft mij veel bijgeleerd op alle vlakken. Nu heb ik een beter beeld over het professioneel leven. Ondertussen weet ik hoe ik professionele mails moet opstellen, teksten moet vertalen en beter moet verwoorden, enzovoort. 

Ik ben blij dat ik voor Qiwie heb gekozen en dat mijn stage ervaring mij veel voordelen zullen bieden in de toekomst.