Qiwie versus Job Point

Qiwie versus Job Point

Het invullen van openstaande vacatures is niet meer zo eenvoudig. Vroeger had een bedrijf de keuze uit stapels cv's. Vandaag is dit compleet anders. HR Managers en recruiters hebben dus hun handen vol met het bedenken van een wervingsstrategie, employer branding, het schrijven van vacatureteksten, het kiezen van de geschikte kanalen, het verspreiden van de vacature of het screenen van cv's. 

Net zoals uw HR team geen tekort aan taken heeft, is er ook geen tekort aan partners die u kunnen ondersteunen bij de zoektocht naar kandidaten. 

Daarom maken wij graag de vergelijking tussen twee adviesbureaus in rekruteringscommunicatie - Qiwie en Job Point - om zo uw keuze te vereenvoudigen.

Qiwie

Qiwie is een objectief adviesbureau in rekruteringscommunicatie gespecialiseerd in het creëren van doeltreffende wervingscampagnes die uw jobadvertenties en employer brand via de juiste kanalen tot bij de gepaste kandidaten brengt.

Hun doel: van uw rekruteringscampagne een succes maken.

Job Point 

Job Point is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in het publiceren van vacatures. Ze zorgen voor een optimale verspreiding van uw openstaande vacatures via verschillende bekende jobsites, sociale media en via video recruitment.

Hun doel: de instroom van sollicitaties op uw vacature te vergroten.

1. Optimaliseren van de vacature

Beide nemen de vacaturetekst onder handen door deze te analyseren en optimaliseren. Hierbij kijken beide niet alleen naar de stijl of het juiste taalgebruik maar ook naar de juiste kernwoorden. Op deze manier scoort de vacature beter in de zoekresultaten en komen kandidaten sneller op de vacature terecht.

2. Publiceren en verspreiden van de vacature

Zowel Qiwie als Job Point publiceren de vacature steeds in branding van de klant omdat kandidaten nog steeds liever zelf solliciteren dan via een derde partij. Qiwie tekent op basis van ervaring en data een campagne op maat uit voor uw vacature. Hierbij heeft u de keuze tussen een campagne op basis van Jobsite Advertising of Social Media Advertising om het bereik van uw vacature te maximaliseren.

Job Point vertrekt vanuit een doordachte multiposting van uw vacature op de meest aanbevolen jobsites die voor u het beste resultaat kunnen opleveren. Deze kan u vervolgens uitbreiden met verschillende ‘boosts’ zoals sociale media advertenties of een vacaturevideo.

3. Meten en beheren van de vacature

Qiwie geeft u een visueel beeld van de klikgegevens en het surfgedrag van actieve en latente kandidaten zodat u kan zien hoe goed uw vacature het doet. Dankzij 24/7 realtime analytics kan u de campagne zelf mee volgen via de HR-tool van Qiwie. Op basis van deze data en persoonlijke feedback stuurt Qiwie de campagne kosteloos bij met boosts en refreshes of een extra mailing zodat uw advertenties steeds zichtbaar zijn en blijven. Daarnaast kan u ook de vacaturetitel en tekst laten wijzigen in samenspraak met uw Qiwie adviseur.

Ook Job Point houdt een overzicht van het succes van uw vacature. Op regelmatige basis evalueert Job Point samen met de klant de instroom op de vacature. Afhankelijk van dit resultaat sturen zij bij waar nodig is.

4. U ontvangt en selecteert de kandidaten

Zowel bij Qiwie als Job Point zorgen ze ervoor dat kandidaten rechtstreeks bij het bedrijf terechtkomen via e-mail of uw eigen systeem. Zo blijft het selecteren, uitnodigen en aanwerven van de kandidaten nog steeds in handen van de klant.

Kort samengevat

Beide partners nemen heel wat werk uit handen gaande van het opstellen, de opmaak en het plaatsen van uw vacature op verschillende kanalen. Om alle verschillen nog eens samen te vatten, vindt u hieronder een duidelijk overzicht:

Dus bent u nog op zoek naar nieuwe werknemers? Geen nood want Qiwie heeft steeds een advies op maat voor elke type vacature voor u klaar. Wil u graag meer weten hoe wij u kunnen ondersteunen? Vraag hier voor een vrijblijvend advies op maat.