Van schoolbanken naar een stageplaats: mijn stage-ervaring.

Iedereen kent de wereldberoemde horrorverhalen waarbij stagiaires alleen maar koffie zetten en nutteloze saaie taken uitvoeren. But not me, not at Qiwie's!

Van schoolbanken naar een stageplaats: mijn stage-ervaring.

Mijn naam is Himanshi Sharma en momenteel studeer ik KMO-Management aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. In het derde jaar krijgen de studenten de ultieme kans om een afstudeer stage te lopen bij een bedrijf om praktijkervaring in het vakgebied op te doen.

Het was niet zo gemakkelijk om een stagebedrijf te vinden. Aangezien mijn stage slechts 270 uur duurt, wilde ik deze kans ten volle benutten. Ik had veel onderzoek gedaan en mij door verschillende mensen laten informeren voor stagebedrijven. Vervolgens had een medestudent mij de contactgegevens van Qiwie gegeven. Qiwie was mij totaal onbekend, na het doornemen van hun website vond ik het een interessant bedrijf en nam ik direct contact op met hen. Tijdens mijn eerste ontmoeting kreeg ik meteen de indruk dat Qiwie heel professioneel omgaat met stagiaires. De reden dat ik voor Qiwie gekozen heb, is omdat het bedrijf mij heel veel aansprak op bepaalde punten: marketing, sales, compliance, diversiteit, communicatie enzovoort. 

Mijn stage is goed begonnen. Maandag 30/03/2020 ben ik gestart als stagiaire bij Qiwie. Het voelde nogal vreemd de eerste paar dagen om van thuis uit te werken, maar aangezien deze bijzondere omstandigheden (COVID-19) kan het ook niet anders. 

Qiwie bestaat uit een zeer jong team met een vlakke organisatiestructuur. Waardoor iedereen evenveel kansen en verantwoordelijkheden heeft. Qiwie werkt met een bepaald doel voor ogen en probeert zich enkel daarop te focussen. Er wordt veel belang gehecht aan communicatie. Een van hun motto's is ook "Communication is key". Tijdens mijn eerste week nam Kim Van Rompay ook contact op met alle nieuwe stagiairs om hen persoonlijk te verwelkomen bij Qiwie, aangezien we tijdelijk niet op kantoor werken. Het was een lief gebaar naar de stagiaires toe wat ik erg op prijs stelde. Ze beschouwen een stagiair als een volwaardig lid van het team.

Vanaf de eerste dag al werd ik zeer goed begeleid voor alle taken die kreeg. Ik werk zelfstandig aan mijn opdrachten, maar bij vragen kan ik steeds terecht bij mijn stagementor, Dilaila Spinnox. Ik krijg ook feedback over de taken die ik uitvoer. Ik ben zeker dat deze stage mij kennis zal laten maken met de verschillende facetten van het professionele leven. En ook ga ik met deze werkervaring mijn vaardigheden op het gebied van handel, administratie en communicatie aanscherpen.