Stagelopen als software Developer bij Qiwie.

Mijn eerste week en ervaring als stagiair software development binnen Qiwie.

Stagelopen als software Developer bij Qiwie.

Mijn stage bij Qiwie begon op een woensdag in de week voor de voorlopig eerste Corona Lockdown. Om iets na 8 uur, nadat ik even uitgerust had van mijn korte wandeling van Antwerpen Centraal tot hier in een van de comfortabele zetels aan de receptie, word ik meegenomen door mijn erg vriendelijke en goedlachse stagebegeleidster. Na enkele formaliteiten vervoeg ik mijn collega’s en krijg ik een kleine opdracht om kennis te maken met het bedrijf. De Business Manager, Kim, komt eens kijken en we maken kennis. Iedereen is druk bezig tot aan de middagpauze tussen 12 en 13u. Er is een kleine keuken voorzien waar je gezellig je eigen meegebrachte lunch kan opeten of aangezien je je in het centrum van Antwerpen bevindt, zijn er buiten genoeg plekjes om lekker iets te eten.

De volgende dag, houden we een algemene meeting met Kim over de opdrachten die elke stagiair momenteel heeft en welke hij zal krijgen. Ik en 1 andere programmeur krijgen samen een opdracht en staan er vrij in om binnen het ecosysteem van Qiwie zelf de technologieën te kiezen die ons het beste instaat stellen de opdracht tot een goed einde te brengen. Mijn collega en ik onderzoeken de pros en de cons van verschillende technologieën en welke het beste samengaan en leggen ons onderzoek voor aan Kim tijdens een korte meeting. Hij hoort ons uit en laat ons onze keuzes verdedigen.  Met een stijl die erg de zijne is, probeert hij ons de big picture te laten zien. Het project blijkt plots groter dan eerst gedacht, een project waar wij als programmeurs maar een deel van uitmaken. Iedere soort stagiair van marketeers tot programmeurs zal moeten samenwerken om dit tot een goed einde te brengen.

Die vrijdag was meteen ook de eerste en laatste vrijdag waar ik fysiek aanwezig was op kantoor. We bespraken met Kim onze toekomstige manier van werken tijdens de Lockdown. Een tijd van thuis werken en communiceren via programma’s zoals Slack en Zoom. Het was even wennen maar de samenwerking verliep vlot, ook van thuis uit. Na een eerste flexibele deadline waren de teams binnen het project toch al in staat mooi werk af te leveren.

Qiwie is een bedrijf waar je je als stagiair niet moet maar wel kan bewijzen je staat vrij om zelf ideeën naar voor te brengen en deze eventueel zelf of met andere uit te werken. Het is een plek waar goede ideeën en creativiteit samen komen met talent en skills en een goede dosis goesting. Want terwijl jij aan Qiwie bouwt, bouwt Qiwie ook aan jou.