4 content ideeën voor het aanwerven van medewerkers

4 content ideeën voor het aanwerven van medewerkers

Wanneer je geen topbedrijf bent, is het soms moeilijk om kandidaten warm te maken voor een vacature. Je kan tijd en werk steken in wervende teksten, publiceren op verschillende kanalen en kort op de bal spelen met directe en snelle communicatie tijdens het wervingsproces. Maar misschien moet je ook eens stilstaan bij de "body" van je vacature. Geef aandacht aan de vorm, presentatie en boodschap van de nieuwe functie. Zo val je meer op en bijf je hangen bij potentieel talent. Wek bij kandidaten niet enkel de gedachte "ah, nog een job" maar ga voor het gevoel "hmm, interessant". Allemaal nog een beetje vaag, toch? Hieronder geef ik je alvast enkele tips mee.

maak gebruik van pdf slides op LinkedIn

Hopelijk hoef ik je niet te vertellen dat LinkedIn een fantastisch kanaal is om vacatures op te publiceren. Maar dit kan in verschillende vormen. Je kan de vacaturewebsite delen, een korte tekst schrijven met een prikkelende foto, gebruik maken van de vacaturepagina of een pdf van verschillende pagina's delen die worden weergegeven als slides. Zo kan je op een sterk visuele manier de aandacht trekken en overzichtelijk meer informatie geven zonder droge tekst. Zorg voor een aantrekkelijke lay-out vergezeld van bondige tekst.


presenteer de vacature in een video

Vergeet even die dronevideo's van het bedrijfsterrein gevolgd door werkende en lachende mensen met op de achtergrond een stem die het bedrijf voorstelt en als afsluiter een groepsvoorstelling met allemaal een duim in de lucht. Authenticiteit is waar het om draait. Neem een video met je smartphone en leg enthousiast de vacature uit. Dit vergt uiteraard nog steeds voorbereiding zodat je niet zomaar afleest en krachtig overkomt. Maar gelukkig kan je dit op je eentje doen en heb je geen team of materiaal nodig.


total package vacaturesite

Heel klassiek: een pagina met goede branding, de vacaturetekst en vervolgens het sollicitatieformulier als ze op "solliciteren" klikken. Breid deze uit met interessante content die kandidaten kan overtuigen om te solliciteren. Voeg een sectie toe met "Wat zeggen onze medewerkers", opnieuw het aanbod maar nog uitgebreider, duurzame projecten, realisaties ... Zo kan je het totaalbeeld van het bedrijf meegeven en echt indruk maken.

Creëer advertenties

Ik weet het... Je wordt vast om de oren geslingerd om toch maar eens een Facebook ad te lanceren maar je blijft sceptisch. Toch is dit niet zo moeilijk en je kan zelf het budget instellen zodat je geen financieel risico loopt. Facebook hanteert de formaten 1080 x 1080 pixels en 1200 x 628 pixels en in de gratis tool Canva kan je zonder een creatief genie te zijn banners maken. Deze kan je doelgericht laten verschijnen aan het juiste publiek op basis van parameters en data waarover Facebook beschikt. Wanneer potentieel talent hierop klikt, komen ze rechtstreeks op de vacaturetekst of sollicitatiepagina terecht. 

Wens je meer informatie over krachtige advertenties om meer en betere kandidaten te bereiken? Of wil je weten welke wervingsmogelijkheden er nog bestaan? Neem met ons contact op via advies@qiwie.be en wij helpen je graag verder.