Waarom in de zomer rekruteren?

Waarom in de zomer rekruteren?

Vakantie. Heerlijk! Toch voor iedereen die z’n out-of-office mag instellen. Want het bedrijf moet natuurlijk blijven draaien. De vakantiegangers moeten vaak vervangen worden én het is de ideale periode om uw rekrutering een versnelling hoger te schakelen. Want uw teams kunnen tegen september maar best helemaal klaar zijn om een nieuwe drukke periode op te vangen.
Het is voor veel bedrijven nog steeds taboe om tijdens de vakantieperiode vacatures te publiceren. Ze denken dat er dan minder wordt gesolliciteerd of HR is met vakantie. 

Dit is waarom het net wél zinvol is om tijdens de zomer vacatures te publiceren:

Afgestudeerden zoeken hun eerste job

De zomer is ook de periode waarin de afgestudeerden hun eerste job zoeken. Vers van de schoolbanken gaan ze vanaf juni gemotiveerd op zoek naar een bedrijf dat bij hen past. 

Kandidaten staan open voor nieuwe uitdagingen

Kandidaten hebben gemiddeld meer vrije tijd in de zomer. 

Dat betekent dat ze hun hele carrière nog eens evalueren, zich afvragen of ze een carrièreswitch moeten ondernemen en/of ze meer uitdagende taken willen, maar ook tijd nemen om hun cv te verfijnen … Gemiddeld staan kandidaten tijdens de vakantie het meest open voor een nieuwe uitdaging. 

Maak uw teams klaar tegen september

Tijdens de zomer gaan de meeste werknemers met vakantie. Beslist er dan ook nog eens iemand het bedrijf te verlaten of zijn er andere onvoorziene omstandigheden, dan zal de workload snel toenemen. Wachten heeft geen zin: vermijd geld- en tijdverspilling. Versterk uw teams zo vroeg mogelijk zodat ze vanaf september op volle toeren kunnen draaien.

Minder concurrentie van andere vacatures

Voor vele bedrijven is vacatures publiceren tijdens de vakantie een “no go”. Minder vacatures online betekent dat kandidaten sneller de jouwe terugvinden. 

Kandidaten zitten dus niet stil omdat de bedrijfsactiviteit gedaald is. Ze hebben net de tijd om hun CV bij te werken, reflecteren over hun toekomstplannen of nemen een kijkje op verschillende kanalen welke mogelijkheden zich aanbieden. Zorg dat je vacatures zichtbaar zijn en wacht niet tot na jouw (welverdiende) vakantie om aan de slag te gaan. 

Wil je graag een wervingscampagne opstarten via Qiwie? Vraag dan hier om jou vrijblijvend advies.