WhatsApp maakt de rekrutering een stuk slimmer

WhatsApp staat voornamelijk bekend als een messaging app, maar wist je ook dat het een nuttig rekruteringsinstrument is?

WhatsApp maakt de rekrutering een stuk slimmer

Wil je de beste kandidaten niet aan de concurrentie verliezen, moet je innovatief zijn en het rekruteringsproces zo kort mogelijk houden. 
En net daarom is WhatsApp zo bijzonder. Met Whatsapp rekruteer je moeilijk bereikbare kandidaten en bouw je in geen tijd een netwerk.

Met WhatsApp bereik je moeilijk te vinden kandidaten

Op de Belgische arbeidsmarkt zijn bepaalde profielen moeilijk te vinden. Bijvoorbeeld, bedrijven smeken om geschikte technische profielen. Deze kandidaten worden op sommige platformen dan ook met jobaanbiedingen overspoeld. Met als gevolg dat uw vacature in de massa verdwijnt. 

WhatsApp is anders omdat

  1. WhatsApp is direct. Je bereikt de kandidaat op zijn meest persoonlijke apparaat: de smartphone.
  2. WhatsApp is een onderbenut rekruteringsplatform. Niet veel bedrijven werven kandidaten via WhatsApp. U loopt dus niet het risico dat uw vacature ondergesneeuwd geraakt.
  3. WhatsApp is discreet. Een werkgever komt niet te weten dat een kandidaat uitkijkt naar een andere job. 
  4. Kandidaten gebruiken WhatsApp constant om met familie en vrienden te praten. De vacature heeft dus een optimale zichtbaarheid.
  5. WhatsApp heeft een hogere responsratio dan andere platformen. 

WhatsApp helpt u bij het evalueren van kandidaten

Indien je de contactgegevens van kandidaten kan bemachtigen, kan je ze rechtstreeks toevoegen op WhatsApp. Kandidaten delen via WhatsApp relevante informatie, bv. hun jobstatus, wat hun expertise is, waarover men gepassioneerd is, … 
Via WhatsApp leer je de kandidaten beter kennen en kom je snel met ze in contact. WhatsApp maakt het rekruteringsproces dus efficiënter en effectiever. 

WhatsApp helpt u netwerken

Na het sturen van een bericht over een vacature, wordt je eigen profiel zichtbaar voor de kandidaten. Via WhatsApp kan je PDF’ s met functieomschrijvingen toevoegen waardoor de kandidaat alle nodige informatie over de werkgever en vacature kan doornemen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen. 

Spreek de kandidaten rechtstreeks aan

Dit is één van de grote voordelen van de instant messaging app. Na het sturen van een e- mail moet je vaak dagenlang wachten op een antwoord.

Met WhatsApp is de communicatie sneller en gerichter. Indien de kandidaat geïnteresseerd is, kan je ze via een video- call kostenloos interviewen vanuit elke locatie dat je maar wil. En dat in de beste geluids- en beeldkwaliteit.

Blijf in contact via WhatsApp- groepen

Indien de kandidaat nog twijfelt, kan je ze op WhatsApp toevoegen aan een groep. Hierdoor zijn op een later tijdsstip nog steeds bereikbaar. 
Deze groepen zijn een groot voordeel, en je kan er zoveel aanmaken als je wil. Zo’ n WhatsApp- groep maakt het mogelijk om nieuws en ontwikkelingen binnen de sector te delen en te bespreken. Kandidaten houden van deze groepen omdat ze er jobspecifieke kennis opdoen en ze maken connecties met andere professionals. Bedrijven en kandidaten gebruiken ze als een forum, vergelijkbaar met LinkedIn- groepen. Enkel zijn WhatsApp- groepen veiliger omdat je kunt modereren wie er in zit.

WhatsApp maakt de rekrutering een stuk slimmer

De WhatsApp rekruteringstool wordt niet genoeg gebruikt. Als u de concurrentie wil voorblijven, maak dan gebruik van onconventionele tools zoals WhatsApp. 
WhatsApp is snel, flexibel, persoonlijk en effectief in het rekruteren van bepaalde profielen en het uitbouwen van uw netwerk.